ΕνημέρωσηΠολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Με πολλές απουσίες η συνεδρίαση της Κ.Ο. – Γραπτό μήνυμα Κασσελάκη για Τέμπη

Επί ένα τρίωρο συνεδρίασε σήμερα Τρίτη το απόγευμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στην αίθουσα της Γερουσίας, με την παρουσία μόλις 25 από τα 36 μέλη της, όπως πληροφορείται το CNN Greece, γεγονός που προκάλεσε τη δυσφορία και του προέδρου της, Σωκράτη Φάμελλου, πέραν των υπόλοιπων παριστάμενων βουλευτών.

Μέχρι το τέλος, μάλιστα, της συνεδρίασης έμειναν μόλις 16 βουλευτές, με τους απόντες να μην είναι όλοι δικαιολογημένοι.

Κατά τη διάρκειά της συζητήθηκε η στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την τραγωδία των Τεμπών- αύριο συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής-, ενώ έγιναν και χρεώσεις στους βουλευτές για τους «ορφανούς» νομούς, αυτούς δηλαδή όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, κι αποφασίστηκε η ενίσχυση του γραφείου Τύπου ώστε να παρέχεται καθημερινή ενημέρωση για τις δραστηριότητες του κόμματος στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Η συνεδρίαση της ΚΟ- θα συνεδριάσει ξανά σε δύο εβδομάδες- έκλεισε με την ανάγνωση μηνύματος του Στέφανου Κασσελάκη για τα Τέμπη από τον διευθυντή της, Θάνο Μωραΐτη.

«Είναι λυπηρό ότι οι συγγενείς των θυμάτων αναγκάζονται να προσφύγουν στην Ευρώπη για να βρουν το δίκιο τους. Είναι αναμενόμενο ο κ. Μητσοτάκης να αποφύγει να εμφανιστεί αύριο στη Βουλή και να επιλέξει να φυγομαχήσει. Από την πρώτη στιγμή, άλλωστε η μόνη του έγνοια ήταν η συγκάλυψη του εγκλήματος και των ευθυνών των μελών της κυβέρνησής του. Έστω και την ύστατη στιγμή τον καλούμε να αναλογιστεί τις ιστορικές ευθύνες του, να κοιτάξει στα μάτια όσους ζητούν απαντήσεις και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Τον καλούμε να μην οχυρωθεί πίσω από το νόμο περί ευθύνης υπουργών και να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ επιτρέποντας έτσι στον φυσικό δικαστή να διερευνήσει τις ποινικές ευθύνες των υπουργών του κι άλλων πολιτικών προσώπων», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock