ΕνημέρωσηΠολιτική

Καραμανλής: Η ΕΕ οφείλει να επιβάλει κυρώσεις σε εξόφθαλμα επιθετικές συμπεριφορές της Τουρκίας

Σαφή μηνύματα προς την Τουρκία με φόντο την τουρκική προκλητικότητα, αλλά και τη γενικότερη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έστειλε την Τετάρτη ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην εκδήλωση του «Ιδρύματος Κ. Καραμανλής» με θέμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής – Η πορεία της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη».

«Η Ευρώπη οφείλει να συνειδητοποιήσει, ότι αλληθωρίζοντας και επιχειρώντας να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα, οδηγείται σε αδιέξοδο. Δεν μπορεί να μην επιβάλει κυρώσεις σε εξόφθαλμα επιθετικές συμπεριφορές. Η Ευρώπη πρέπει να κάνει πράξη τις αρχές και τις αξίες της, όχι μόνο προς όφελος των μελών, της αλλά πρωτίστως για να βρει τον εαυτό της και το δρόμο της προς το αύριο», υπογράμμισε ο Κώστας Καραμανλής.

«Είναι αναγκαίο να επισημανθεί η απώτερη ζούσα στάση έναντι της Τουρκίας, η οποία συμπεριφέρεται ως ταραξίας στην ευρύτερη περιοχή εγείροντας αξιώσεις που προσβάλλουν κατάφωρα και το γράμμα και το πνεύμα του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συνθηκών ειδικά σε ότι αφορά στην Ελλάδα και στην Κύπρο και απειλεί ευθέως δικαιώματα που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο αλλά και από την εδαφική ακεραιότητα χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ορισμένα κράτη, μάλιστα, κλείνουν το μάτι προς την Τουρκία, ενθαρρύνοντας δηλαδή την απαράδεκτη συμπεριφορά της», προσέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock