888 Καταγγελία: «Καταπάτηση δικαιωμάτων ασθενών από τον ΟΚΑΝΑ του ΓΝΑ Λαϊκό» | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Καταγγελία: «Καταπάτηση δικαιωμάτων ασθενών από τον ΟΚΑΝΑ του ΓΝΑ Λαϊκό»

Καταγγελία: «Καταπάτηση δικαιωμάτων ασθενών από τον ΟΚΑΝΑ του ΓΝΑ Λαϊκό»

Καταπάτηση δικαιωμάτων και εμπαιγμό ασθενών από τη θεραπευτική μονάδα του ΟΚΑΝΑ στο ΓΝΑ «Λαϊκό», καταγγέλλει με ανακοίνωσή του που απέστειλε και στην aftodioikisi.gr, ο συμπολίτης μας κ. Δημήτρης Σουλιώτης, λέγοντας μάλιστα ότι οι παραβιάσεις είναι σε γνώση της Γενικής Διεύθυνσης του ΟΚΑΝΑ, «αλλά αυτή αδιαφορεί». Την ίδια στιγμή, με την καταγγελία του, ο κ. Σουλιώτης καταλογίζει «βαριές ευθύνες» στην κυβέρνηση και στο αρμόδιο υπουργείο.

Αναλυτικότερα, ο κ. Σουλιώτης καταγγέλλει τα εξής:

Σήμερα το πρωΐ επισκέφτηκε το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα (ΚΙΦΒ) ο Λ. Ιωάννης, ένας νέος άνθρωπος, ο οποίος παρακολουθείται από την ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΟΚΑΝΑ ΤΟΥ Γ.Ν.Α «ΛΑΪΚΟ» και μας έφερε μια χειρόγραφη συνταγή της αναφερόμενης μονάδας προκειμένου να του δώσουμε τα αναγραφόμενα φάρμακα. Έχουμε κρατήσει αντίγραφο αυτής της συνταγής.

Την χειρόγραφη συνταγή είχε εκδώσει και υπέγραφε ο ψυχίατρος Δ. Οικονόμου, ο οποίος είναι και υπεύθυνος της αναφερόμενης μονάδας ΟΚΑΝΑ, σημειώνοντας πάνω στην συνταγή ότι είναι «ΑΔΥΝΑΤΗ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ»!…. Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί του, όταν τον ρώτησα γιατί παραβιάζετε το δικαίωμα του ασθενή και δεν εκδίδετε, τουλάχιστον, ηλεκτρονική συνταγή «μηδενικής συμμετοχής» όπως ορίζεται από το κανονιστικό πλαίσιο, ο Δ. Οικονόμου ισχυρίστηκε ότι στον ΟΚΑΝΑ του «ΛΑΪΚΟΎ» δεν λειτουργεί το ηλεκτρονικό σύστημα εδώ και πολύ καιρό (!…..) και συνεπώς δεν ήταν δυνατόν να εκδοθεί ηλεκτρονική συνταγή!…..Και πρόσθεσε: ότι αυτός δεν έχει την ευθύνη της επισκευής του ηλεκτρονικού συστήματος!… Όταν τον ρώτησα γιατί ο ΟΚΑΝΑ δεν έδωσε στον ασθενή δωρεάν τα φάρμακα, που συνιστά η φαρμακευτική αγωγή του, την οποία άλλωστε ο ίδιος είχε γράψει, απάντησε ότι ο ΟΚΑΝΑ δεν δίνει φάρμακα!….. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον νόμο 4368/2016 και την μετέπειτα υπουργική ρύθμιση, τα ψυχιατρικά φάρμακα, κατ’ εξαίρεση, δίνονται αποκλειστικά και δωρεά από τα φαρμακεία των δημόσιων νοσοκομείων και φυσικά των δημόσιων δομών απεξάρτησης.

Η καταπάτηση των δικαιωμάτων των εξαρτημένων ασθενών στο ΟΚΑΝΑ του «Λαϊκού» είναι σε πλήρη γνώση του γενικού διευθυντή του ΟΚΑΝΑ κ. Κοκόλη, οποίος μάλιστα – όπως μου είπε τηλεφωνικά – το σύστημα είναι χαλασμένο εδώ και πολλά χρόνια, ίσως από το 12….. και ότι κάνει ήδη ενέργειες ώστε σε λίγο καιρό το θέμα αυτό να έχει λυθεί!!…..

Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε θεραπευτική διαδικασία απεξάρτησης στον ΟΚΑΝΑ, αλλά χωρίς να τους χορηγούνται από τις δημόσιες δομές δωρεάν τα φάρμακά τους, άνεργοι και άποροι καθώς είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία, καταδικάζονται ουσιαστικά στην κόλαση της εξάρτησης και στην αποθάρρυνση του αγώνα που δίνουν, για να επιστρέψουν ξανά πίσω στις κατεστραμμένες οικογένειες τους, στην κοινωνία, στην ζωή, η οποία απειλείται από το εξαχρειωμένο σύστημα του κέρδους και της υποτέλειας, των αντιλαϊκών πολιτικών των νέων και παλιότερων κυβερνήσεων του δικομματισμού και της διεφθαρμένης γραφειοκρατίας του.

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργό μια δημόσια τοποθέτηση πάνω στο θέμα.

Δ. Σουλιώτης

Πολιτικός εξόριστος της δικτατορίας 1967-1974

Βύρωνας 30/8/2017

Πηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Δείτε επίσης

Δημόσιο: Θα γίνουν 5.330 προσλήψεις το 2021

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Οι υπουργοί …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *