Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Καταλύτης ο ΤΑΡ για περισσότερα ενεργειακά έργα στη χώρα

Καταλύτης ο ΤΑΡ για περισσότερα ενεργειακά έργα στη χώρα

Στη σημασία του ΤΑΡ για την προώθηση κι άλλων έργων στον κλάδο της ενέργειας ειδικά στη Β. Ελλάδα αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Κοινοπραξίας για την Ελλάδα Ρίκαρντ Σκούφιας, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.Τ”Υο έργο μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη για περισσότερα ενεργειακά έργα στην Ελλάδα” τόνισε χαρακτηριστικά. Ο κ. Σκούφιας σημείωσε ότι η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου TΑΡ προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και το 2020 θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις αερίου στην Ευρώπη. Ειδικά στη Β. Ελλάδα που μέσω των έργων για το αγωγό διασύνδεσης με τη Βουλγαρία, τις προωθούμενες επενδύσεις στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, την προώθηση των επενδυτικών πλάνων ιδιωτών με αιχμή το πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης μέρους της ΔΕΗ διαμορφώνεται ένα πλαίσιο για μια νέα εποχή στις ενεργειακές υποδομές.

Ο κ. Σκούφιας χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνεργασία τόσο με την κυβέρνηση όσο και με τις περιφερειακές και τοπικές αρχές με τις οποίες την προηγούμενη εβδομάδα παρουσίασε ένα ευρύ πλαίσιο δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Πρόκειται για επενδύσεις συνολικού ύψους 32 εκατ. ευρώ για κοινωνικές παρεμβάσεις, για ποικιλότροπη στήριξη των περιοχών από τις οποίες διέρχεται η χάραξη του έργου.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η ενεργοποίηση του διαπεριφερειακού προγράμματος εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας που εφαρμόζει, προχωρώντας στη δωρεά συνολικά 92 οχημάτων, ύψους επένδυσης 9 εκατ. ευρώ, τα οποία θα εξυπηρετήσουν πιεστικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών της Βόρειας Ελλάδας, στους τομείς της υγείας, της διαχείρισης απορριμμάτων, της περιβαλλοντικής και πολιτικής προστασίας.

Συγκεκριμένα, κατόπιν διαλόγου και συνεργασίας με τις εθνικές, περιφερειακές και τοπικές αρχές, η κοινοπραξία θα δωρίσει πάνω από 30 ασθενοφόρα, 22 απορριμματοφόρα, 17 δασικά οχήματα, 14 εκχιονιστικά και έξι οχήματα πολιτικής προστασίας, στις περιφέρειες Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Δ. Μακεδονίας και Κ. Μακεδονίας, τα οποία στην πλειονότητά τους αναμένεται να διατεθούν στους δικαιούχους εντός του 2017, όπως επισημάνθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, παρουσία των περιφερειαρχών της Βόρειας Ελλάδας.

Επίσης στο πλαίσιο της δράσης, κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου 2016-2017 προσφέρθηκαν περίπου 90.000 μεσημεριανά γεύματα σε 1.183 μαθητές εννέα δημοτικών σχολείων στην πόλη της Καβάλας και στις κοινότητες Κρηνίδων, Φιλίππου, Ζυγού και Αμυγδαλεώνα του Δήμου Καβάλας. Ο ΤΑΡ συνεισέφερε 40.000 ευρώ στο πρόγραμμα, ανταποκρινόμενος στο αίτημα τοπικών φορέων της Καβάλας και του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Γιώργος Αλεξάκης

Δείτε επίσης

700 προσλήψεις νοσηλευτών στον ΕΟΔΥ

Προσλήψεις νοσηλευτών στις Κινητές Ομάδες Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοινώνονται με κοινή απόφαση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη