ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΠΟ@ΡΔΕΛ@!!! ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΑΟΣ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ – ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ


Επεισοδιακά ξεκίνησε η μέρα για τη σχολική κοινότητα στον Εύοσμο, καθώς κατάληψη πραγματοποιούσαν από το πρωί της Πέμπτης μαθητές στο 1ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου.

Όπως αναφέρει το thestival.gr αφορμή για την κατάληψη στάθηκε το χθεσινό περιστατικό και η ένταση μεταξύ μητέρας μαθητή και του διευθυντή για το γεγονός ότι ο γιος τους δεν γινόταν δεκτός στο σχολείο χωρίς αρνητικό self test.

Οι μαθητές έβαλαν λουκέτα σε όλες τις εισόδους και δεν επέτρεπαν να μπει κανείς.

Tην ίδια ώρα έξω από το Λύκειο συγκεντρώθηκαν γονείς των μαθητών που επιθυμούσαν να ανοίξει το σχολείο, όπως και έγινε λίγο μετά τις 9 το πρωί.

Πώς ξεκίνησε η ένταση

Η ένταση ανάμεσα στον διευθυντή και την μητέρα του μαθητή της Α’ Λυκείου ξεκίνησε την Δευτέρα όταν ο μαθητής πήγε στο σχολείο χωρίς αποτέλεσμα self test.

Σήμερα το πρωί, η μητέρα του μαθητή βρέθηκε έξω από το σχολείο και σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 χαρακτήρισε «αναξιόπιστα» τα self test επικαλούμενη τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.

«Βάσει του νόμου Α/120 του Συντάγματος, δεν είναι υποχρεωμένος να υποστεί καμία ιατρική πράξη χωρίς τη συναίνεσή του» υποστήριξε η μητέρα του μαθητή.

Όπως είπε υπέβαλε «μήνυση κατά της διοίκησης του σχολείου και κατά παντός υπευθύνου γιατί δεν μπορεί ένας μαθητής να μένει εκτός σχολείου και να κινδυνεύει να μείνει από απουσίες».

«Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που τα self test αντικρούονται με τα ιατρικά κέντρα», υποστήριξε η μητέρα και συμπλήρωσε πως «δεν ξέρουμε τι ουσίες έχουν μέσα τα self tests ούτε πώς μπορούν να λειτουργήσουν στον οργανισμό κάθε παιδιού».

Μάλιστα, είπε πως η ίδια έχει νοσήσει από κορονοϊό, με όλα τα συμπτώματα και «το έχω αντιμετωπίσει με σωστή αγωγή που μου υπέδειξε γιατρός»

Το μεσημέρι της Τετάρτης, μάλιστα, μια ομάδα περίπου τριάντα ατόμων συγκεντρώθηκε έξω από το σχολείο για να εκφράσει τη συμπαράστασή της στην μητέρα του μαθητή.

Όταν είδαν να καταφτάνει έξω από το σχολείο ένα περιπολικό της Αστυνομίας το περικύκλωσαν και ζητούσαν από το πλήρωμά του να συλλάβει τον διευθυντή αγνοώντας ότι με προφορική εντολή του εισαγγελέα δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου.

Ηλεία: Έξι σχολεία σε κατάληψη

Μόλις τέταρτη ημέρα από την επιστροφή στα θρανία και οι μαθητές σε έξι λύκεια του νομού, ξεκίνησαν ή συνεχίζουν καταλήψεις.

Στον Πύργο τα περισσότερα λύκεια βρίσκονται σε κατάληψη. Το 1ο ΓΕΛ ακολούθησαν το 2ο ΓΕΛ και το 4ο ΓΕΛ, ενώ και από τα ΕΠΑΛ και τα δύο 1ο και 1ο τελούν υπό κατάληψη.

Αφορμή για τις καταλήψεις έχει αποτελέσει η κατάσταση με τον κορωνοϊό.

πηγηloading…

loading…

realhosting
loading...

Απάντηση