888 Καταπέλτης ο Σαλβίνι: Για το χάος στο Παρίσι φταίει μόνο ο Μακρόν | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Καταπέλτης ο Σαλβίνι: Για το χάος στο Παρίσι φταίει μόνο ο Μακρόν

Καταπέλτης ο Σαλβίνι: Για το χάος στο Παρίσι φταίει μόνο ο Μακρόν

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάτεο Σαλβίνι δήλωσε την Κυριακή ότι ο πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν ήταν υπεύθυνος για τις διαμαρτυρίες των «κίτρινων γιλέκων» που βύθισε στο χάος τη Γαλλία και απέσυρε και τις Βρυξέλλες.

Ο Σαλβίνι έχει συγκρουστεί επανειλημμένα με τον Μακρόν στο παρελθόν σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική και ανέφερε ότι οι διαδηλώσεις που κλονίζουν το Παρίσι είναι η απόδειξη ότι ο Γάλλος πρόεδρος έχει χάσει την πολιτική του πινελιά.

«Η ιστορία πιθανότατα θα δείξει ότι εάν ο Μακρόν είχε επικεντρωθεί περισσότερο στους Γάλλους και λιγότερο στον Σαλβίνι και την Ιταλία, θα είχε λιγότερα προβλήματα σήμερα”, δήλωσε ο Σαλβίνι στο κανάλι Rai 3 TV.

«Ο Μακρόν μείωσε τους φόρους για τους πολύ ευημερεύοντες και τους αύξησε για όσους δεν είναι τόσο καλά οικονομικά”, πρόσθεσε, λέγοντας ότι η ιταλική κυβέρνηση δεν είχε καμία πρόθεση να ακολουθήσει αυτό το παράδειγμα.

Ο Σαλβίνι δήλωσε ότι η ιταλική κυβέρνηση ακολουθεί ένα πολύ διαφορετικό μονοπάτι από το Παρίσι και υπερασπίστηκε τον προϋπολογισμό για το 2019, ο οποίος έχει απορριφθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Οι άνθρωποι στην Ιταλία θέλουν σκηνές όπως είδαμε στο Παρίσι; … Όχι. Θέλω να το αποτρέψω. Θέλω να βοηθήσω τις επιχειρήσεις, τις οικογένειες και επίσης τα 5 εκατομμύρια φτωχούς (εδώ). Μια χώρα με 5 εκατομμύρια φτωχούς δεν μπορεί να προχωρήσει «, πρόσθεσε.

pentapostagma.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΝ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! ΔΥΟ ΚΑΤΑΔΙΩΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Η Γαλλία …