888 Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά σχολεία | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά σχολεία

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά σχολεία

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που ρυθμίζει τα ζητήματα που σχετίζονται με την ιδιωτική εκπαίδευση. Το νομοσχέδιο – σύμφωνα με την πρόθεση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως – θα έχει ψηφιστεί έως και τις 30 Ιουλίoυ.

Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας, «οι προτεινόμενες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου κινούνται σε τρεις βασικούς άξονες: α) απλοποίηση πλαισίου λειτουργίας, περισσότερη αυτονομία και ευελιξία στην οργάνωση και λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων, β) αποτελεσματικότερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και στήριξη των εκπαιδευτικών και γ) αξιοποίηση κτηριακών εγκαταστάσεων και ευελιξία».

Μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο θεσμοθετούνται νέες διατάξεις για τη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων. Μεταξύ άλλων προβλέπεται «ευελιξία στη διαμόρφωση διευρυμένου ωρολογίου προγράμματος (επιπλέον του υποχρεωτικού του υπουργείο Παιδείας Ευελιξία στην προσθήκη εκπαιδευτικών και άλλων δραστηριοτήτων στις δράσεις εκτός ωρών και ημερών λειτουργίας των σχολείων Εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας με μόνο έλεγχο νομιμότητας και όχι σκοπιμότητας». Επίσης υπάρχουν προβλέψεις για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων καθώς και για τα εργασιακά ζητήματα των εκπαιδευτικών. Ανάμεσα στα προβλεπόμενη είναι η κατάργηση των συμβάσεων διετίας, οι δυνατότητα περιορισμού ωραρίου όπως και η δυνατότητα παράλληλης εργασίας είτε σε πρόσθετες εκπαιδευτικές δραστηριότητες είτε σε κέντρα ξένων γλωσσών.

Αναφορικά με τις κτιριακές υποδομές παρέχεται η δυνατότητα συστέγασης όλων των ειδών φορέων εκπαίδευσης όπως και η ευχέρεια αξιοποίησης κτηριακών εγκαταστάσεων και το καλοκαίρι, με δυνατότητα απασχόλησης των εκπαιδευτικών του σχολείου. Όπως έχει δηλώσει για το νομοσχέδιο η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, «ενσαρκώνει την πολιτική επιλογή μας να απελευθερώσουμε το ιδιωτικό σχολείο από τον ασφυκτικό κρατικό εναγκαλισμό, την υπερ-ρύθμιση και τον περιορισμό των δυνατοτήτων του. Επιδιώκουμε το ιδιωτικό σχολείο να ανακτήσει την ευελιξία του, να μπορεί να αναπτύσσει τον πολύπλευρο ρόλο του, να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες, πάντα με αυστηρή εφαρμογή του νόμου και στο πλαίσιο κρατικής εποπτείας»

πηγη


loading…

Δείτε επίσης

ΣΕΡΝΕΙ ΤΟ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ Η ΒΛΑΧΟΒΑΣΙΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΙΣΟΒΙΤΗ, ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ Π.Υ. ΞΕΧΑΣΕ ΤΑ ΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΠΟΥΛΙΑ, ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ. ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΗΚΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ;

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Απρίλιος του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *