ΕνημέρωσηΠολιτική

Καφαντάρη στο CNN Greece για κακοκαιρία «Ελπίδα»: «Να μην επαναληφθούν όσα συνέβησαν με τη “Μήδεια”»

«Η κυβέρνηση και το νέο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας θα κριθούν από τη διαχείριση της κακοκαιρίας “Ελπίδα”», τονίζει με δήλωσή της στο CNN Greece η Χαρά Καφαντάρη για το νέο κύμα που σαρώνει τη χώρα.

Η αναπληρώτρια τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ζητά να μην επαναληφθούν όσα συνέβησαν πέρυσι με την κακοκαιρία «Μήδεια», κάνοντας λόγο για «ανετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού» και υπενθυμίζοντας πως «η αξιωματική αντιπολίτευση περιμένει εδώ κι ένα χρόνο τη νομοθετική πρωτοβουλία για την οποία είχε δεσμευτεί ο τότε αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, κι αφορούσε τη συνεργασία υπουργείων και φορέων, αλλά δεν έχει έρθει ακόμα στη Βουλή».

«Ο νέος υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, έχει κάνει σχετικές δηλώσεις. Τα αποτελέσματα, όμως, θα κρίνουν τη διαχείριση κι αν τα μεγάλα λόγια θα γίνουν πράξη. Χρειάζεται ένας οργανωμένος, συντονισμένος μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας, νομοθετικό πλαίσιο που δεν υπάρχει σήμερα. Ακόμα και σε επίκαιρη ερώτηση που καταθέσαμε δεν απάντησε ο κ. Στυλιανίδης. Ο σχετικός νόμος 4662/20 βρίσκεται σε αδράνεια, αφού δεν έχουν εκδοθεί ακόμα οι απαραίτητες κανονιστικές πράξεις. Επιλεκτικώς χρησιμοποιεί η κυβέρνηση κάποια άρθρα του, όπως με τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, αλλά στην πράξη δεν λειτούργησε. Είμαστε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, γι’ αυτό κι οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε με ένα σύγχρονο επιστημονικό τρόπο την κλιματική κρίση», σημειώνει με νόημα η κυρία Καφαντάρη.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger