ΕνημέρωσηΠολιτική

Κείμενο θέσεων ΣΥΡΙΖΑ: Οι προτάσεις για Τουρκία, Κυπριακό- Ανάγκη για φιλειρηνική εξωτερική πολιτική

Για την ανάγκη μιας φιλειρηνικής, ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής κάνει λόγο το κείμενο θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, το οποίο συνέγραψαν οι Γιάννης Ραγκούσης, Νίκος Βούτσης, Αριστείδης Μπαλτάς και Νίκος Μπίστης και το οποίο φέρνει στο φως κατ’ αποκλειστικότητα το CNN Greece.

Για το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στόχος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής είναι η προάσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, η ειρηνική διευθέτηση των διαφορών με τα γειτονικά κράτη υπό τους όρους που θέτει το διεθνές δίκαιο και η εδραίωση του ρόλου της χώρας ως πυλώνα ειρήνης, σταθερότητας κι ανάπτυξης στην ευρύτερη γειτονιά της.

Σε αυτό το πλαίσιο, η υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών αποτελεί το σημαντικότερο επίτευγμα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής τα τελευταία χρόνια.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger