888 ΚΕΑ: Ενημέρωση για τις αλλαγές στο κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / ΚΕΑ: Ενημέρωση για τις αλλαγές στο κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης

ΚΕΑ: Ενημέρωση για τις αλλαγές στο κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης

Δελτίο Τύπου Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ρεθύμνης για τις νέες αλλαγές στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ρεθύμνης ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) ότι για την εφαρμογή του προγράμματος από 1η Νοεμβρίου 2018 θα ισχύουν τα ακόλουθα:

• Οι αιτήσεις του ΚΕΑ θα έχουν ισχύ για ένα εξάμηνο. Για τις αιτήσεις που θα είναι εγκεκριμένες την 1η Νοεμβρίου, η εισοδηματική ενίσχυση θα παραμείνει σταθερή μέχρι τη συμπλήρωση έξι (6) μηνών από την ημερομηνία έγκρισής τους ή τελευταίας τροποποίησής τους.

 

• Η εγκεκριμένη αίτηση μπορεί να τροποποιηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος αποκλειστικά για τη διόρθωση των στοιχείων επικοινωνίας, της διεύθυνσης κατοικίας, του αριθμού παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, του αριθμού τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) ή των πεδίων διασύνδεσης με τις λοιπές κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες.

• Οι αιτήσεις που έχουν ημερομηνία έγκρισης μέχρι και 31 Μαίου 2018, την 1η Νοεμβρίου θα ανακληθούν. Καλούνται οι ωφελούμενοι που έχουν κάνει αίτηση ή τελευταία τροποποίηση μέχρι και το Μάιο 2018 να προσέλθουν στο Κέντρο Κοινότητας προκειμένου να ανανεώσουν την αίτησή τους.

• Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν ένα λογαριασμό ΔΕΚΟ στο όνομα τους (ρεύμα, νερό, σταθερό τηλέφωνο, κινητό τηλέφωνο, αλλά όχι καρτοκινητό).

• Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ που δηλώνουν άνεργοι θα πρέπει να εγγράφονται υποχρεωτικά στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από τον μήνα έγκρισης της αίτησης τους.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας του Κέντρου Κοινότητας είναι:

• 2831 3 41261_ Κυριακή Πλοτνικώφ / Κοινωνική λειτουργός
• 2831 3 41260_ Ολυμπία Βουρβαχάκη / Κοινωνική λειτουργός
• 2831 3 41256_ Ελένη Λιάκου / Ψυχολόγος

πηγη

 

Δείτε επίσης

ΑΣΕΠ 4Κ/2020: «Βοήθεια στο Σπίτι» -Παράταση για τις 1.177 θέσεις ΥΕ

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Update 15: …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *