888 ΚΕΔΕ: Επιμένει σε απόσυρση «Κλεισθένη 1» -Ζητά διάλογο με βάση ερωτηματολόγιο | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / ΚΕΔΕ: Επιμένει σε απόσυρση «Κλεισθένη 1» -Ζητά διάλογο με βάση ερωτηματολόγιο

ΚΕΔΕ: Επιμένει σε απόσυρση «Κλεισθένη 1» -Ζητά διάλογο με βάση ερωτηματολόγιο

Στην πρόταση της να αποσυρθεί ο «Κλεισθένης 1», καθώς «δεν προωθεί καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση αλλά αντίθετα οδηγεί στην απορρύθμιση της Αυτοδιοίκησης», επιμένει η ΚΕΔΕ, ζητώντας να ξεκινήσει ένας ειλικρινής διάλογος με την Κυβέρνηση, με στόχο ένα νομοσχέδιο που θα προωθεί ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και δεν θα περιορίζεται στην αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Σε αυτό το πλαίσιο η ΚΕΔΕ, μετά από πρόταση του Προέδρου της Γ. Πατούλη, ανέλαβε την πρωτοβουλία να καταρτίσει ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο απευθύνεται σε όλους τους αιρετούς αλλά και σε απλούς πολίτες.

Όπως υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης « Στόχος είναι να ξεκινήσει ένας εποικοδομητικός διάλογος και να αναπτυχθεί μία αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ της ΚΕΔΕ, των αιρετών και απλών πολιτών για την ανάδειξη των σοβαρών προβλημάτων που θα προκληθούν στη λειτουργία του αυτοδιοικητικού θεσμού, σε περίπτωση εφαρμογής του νομοσχεδίου. Η γνώμη των αιρετών και των πολιτών είναι ο ισχυρός μας σύμμαχος στον αγώνα που δίνουμε για να μη διαλυθεί η Αυτοδιοίκηση και να μην καταστραφεί η χώρα».

Τα συμπεράσματα από τις απαντήσεις που θα συγκεντρωθούν θα αποτελέσουν τη βάση διαμόρφωσης και οριστικοποίησης των πολιτικών θέσεων και προτάσεων της Αυτοδιοίκησης, για μία ουσιαστική μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με βάση τις μέχρι τώρα αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και των ΠΕΔ της χώρας επί του νομοσχεδίου του ΥΠΕΣ προκύπτουν μια σειρά από συμπεράσματα:

  • το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου δεν προωθεί καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση στη λειτουργία του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης, που είναι κοινώς αποδεκτό ότι έχει ανάγκη η χώρα και οι πολίτες
  • δεν αντιμετωπίζει και δεν επιλύει κανένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης
  • δεν λαμβάνει υπόψη καμία από τις προτάσεις που κατέθεσε η Κ.Ε.Δ.Ε, κατά τη διάρκεια του δημόσιου διαλόγου που προηγήθηκε

Τα 18 ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν αιρετοί και πολίτες

Στο ερωτηματολόγιο της ΚΕΔΕ αιρετοί και πολίτες καλούνται να δηλώσουν στο αν συμφωνούν ή όχι με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου αλλά και να πουν τη γνώμη τους για το αν αντιμετωπίζονται, με τις συγκεκριμένες διατάξεις, τα μεγάλα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης καθώς και αν προωθείται μία ουσιαστική μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση.

Επιπρόσθετα τίθενται ερωτήματα που σχετίζονται με επιμέρους ρυθμίσεις του νομοσχεδίου όπως είναι η καθιέρωση της απλής αναλογικής, η επαναφορά της θητείας των αιρετών της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού από τα 5 στα 4 χρόνια αλλά και η επαναφορά των κοινοτήτων με αποφασιστικές αρμοδιότητες μέσα στο πλαίσιο του δήμου. Τέλος ζητείται η γνώμη των αιρετών και των πολιτών σχετικά με το ζήτημα της αποσύνδεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών από τις ευρωεκλογές αλλά και για το αν η ταυτόχρονη διεξαγωγή εθνικών και δημοτικών εκλογών αποδυναμώνει το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Δείτε το ερωτηματολόγιο της ΚΕΔΕ στο παρακάτω link : kedke.gr/erwtimatologio-kleis8enhs

Πηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Δείτε επίσης

Προσλήψεις ΔΕ σε hot spot -Διαδικασία & προσόντα (ΦΕΚ)

Στην πρόσληψη 150 συμβασιούχων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικών καθηκόντων, «για την παροχή βοηθητικών εργασιών επί του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *