ΕνημέρωσηΠολιτική

Κεραμέως: Ο νόμος της αξιολόγησης σχολείων και εκπαιδευτικών θα εφαρμοστεί

Για την αξιολόγηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών αλλά και την πορεία της εφαρμογής των πρωτοκόλλων κατά του κορωνοϊού στα σχολεία μίλησε η υπουργός Παιδεία Νίκη Κεραμέως διαμηνύοντας ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί αλλά και ότι το υπουργείο είναι σε επιφυλακή για τα σχολεία όσον αφορά την πανδημία.

«Μιλάμε για αξιολόγηση σχολείου, εκπαιδευτικού έργου και εκπαιδευτικής μονάδας. Προβλέπεται ότι οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί θα καταγράψουν την πορεία του εκπαιδευτικού έργου σε ορισμένους άξονες και μετά όλα τα στοιχεία συγκεντρώνονται σε επίπεδο περιφερειακής εκπαίδευσης» εξήγησε αρχικά η Νίκη Κεραμέως όσον αφορά αυτή τη φάση της αξιολόγησης στην οποία αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί.

«Ο νόμος είναι συγκεκριμένος. Δεν λέει πουθενά για επίπτωση ή συνέπεια από την αξιολόγηση. Το σχολείο διαπιστώνει πού υπάρχουν ελλείψεις. Την κάνουμε την αξιολόγηση για να βελτιωθούμε. Δεν μπορείς να βελτιώσεις κάτι αν δεν το καταγράψεις. Δεν έχει κύρωση οικονομική για τα σχολεία» πρόσθεσε η υπουργός Παιδείας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock