888 Κερδίζει έδαφος η πατριωτική δεξιά στη Γερμανία – Δημοσκόπηση σοκ για κυβερνητικό συνασπισμό | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Κερδίζει έδαφος η πατριωτική δεξιά στη Γερμανία – Δημοσκόπηση σοκ για κυβερνητικό συνασπισμό

Κερδίζει έδαφος η πατριωτική δεξιά στη Γερμανία – Δημοσκόπηση σοκ για κυβερνητικό συνασπισμό

Υποχωρούν Χριστιανική Ένωση και Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα σε δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές στη Γερμανία.
Απώλειες για τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού και κυρίως για τους Σοσιαλδημοκράτες καταγράφονται σε νέα δημοσκόπηση ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το Ινστιτούτο INSA για λογαριασμό της εφημερίδας Bild, το κυβερνών κόμμα Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) – παρά την πρόσφατη αλλαγή ηγεσίας– συγκεντρώνει 30%, ποσοστό κατά πέντε μονάδες χαμηλότερο από αυτό των προηγούμενων ευρωεκλογών, ενώ το συγκυβερνών SPD συγκεντρώνει 16,5%, καταγράφοντας απώλειες 11 μονάδων από τις ευρωεκλογές του 2014 και μένει τρίτο, μετά τους Πράσινους οι οποίοι αυξάνουν τα ποσοστά τους κατά επτά μονάδες και φτάνουν το 17,5%.

Κατά επτά μονάδες αυξάνει το ποσοστό της και το πατριωτικό κόμμα “Εναλλακτική για την Γερμανία” (AfD) – σύμφωνα πάντα με την ίδια δημοσκόπηση- και συγκεντρώνει 14,5%, ενώ οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 9% ενισχύονται κατά 5,5 μονάδες, με την Αριστερά να βρίσκεται στο 9,5% με αύξηση δύο μονάδων.

«Η τρέχουσα τάση σε ομοσπονδιακό επίπεδο αντικατοπτρίζεται και στις ευρωεκλογές», σχολιάζει ο επικεφαλής του INSA, Χέρμαν Μπλίνκερτ.

pentapostagma.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

ΑΥΤΑ ΤΑ ΙΣΛ@ΜΟΠΙΘΗΚΙΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΛΥΤΟΙ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ! ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ – “ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ” – ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΞΑΝΑΔΙΑΔΗΛΩΣΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΝΤΗΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΟΛΟΤΟΦ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ…

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Ισλαμιστές κατά …