ΚΚΕ για ελληνοτουρκικά: Προετοιμάζεται οδυνηρός συμβιβασμός με στόχο τη συνεκμετάλλευση


Στις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, στο φόντο της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Άγκυρα, αναφέρθηκε το Σάββατο ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι «η επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή δεν επιτρέπει την προσπάθεια εφησυχασμού από την κυβέρνηση και άλλες αστικές δυνάμεις», ενώ σημείωσε ότι «υπερτονίζεται η προσπάθεια του κ. Δένδια να αποκρούσει τις αλλεπάλληλες διεκδικήσεις της Τουρκίας και παρακάμπεται ότι αυτές οι αξιώσεις της Τουρκίας βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

«Όπως έχει αποδειχθεί αυτές οι διαπραγματεύσεις, συνέχεια των διερευνητικών συνομιλιών, περιλαμβάνουν όλες τις διεκδικήσεις της αστικής τάξης της Τουρκίας- το περιεχόμενο της συνέντευξης Τύπου, αυτό επιβεβαιώνει. Μπαίνουν ζητήματα αμφισβήτησης συνόρων, νησιών, κυριαρχικών δικαιωμάτων, του λεγόμενου τουρκολιβυκού συμφώνου, του χαρακτηρισμού της μειονότητας ως τουρκικής ενάντια στη Συνθήκη της Λωζάννης, ζητήματα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, δηλαδή τα πάντα» σημείωσε.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση