888 ΚΚΕ: Ο Τσίπρας θυμήθηκε προεκλογικά τις γερμανικές αποζημιώσεις | Kontasas
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΚΚΕ: Ο Τσίπρας θυμήθηκε προεκλογικά τις γερμανικές αποζημιώσεις

ΚΚΕ: Ο Τσίπρας θυμήθηκε προεκλογικά τις γερμανικές αποζημιώσεις

«Ο κ. Τσίπρας θυμήθηκε ξανά προεκλογικά τις γερμανικές αποζημιώσεις, όταν επί μια τετραετία δεν έκανε τίποτα ουσιαστικά για να τις διεκδικήσει», αναφέρει σε σχόλιό του το ΚΚΕ, αναφορικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

«Με το πρόσχημα ότι “τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να τεθεί το ζήτημα”, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στα βήματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δε διεκδίκησε ποτέ από τη γερμανική κυβέρνηση τις αποζημιώσεις, για να μη διαταραχθούν οι συμμαχίες του ελληνικού κεφαλαίου. Άλλωστε και στο πόρισμα της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, δε γίνεται καμιά αναφορά σε ρητή δέσμευση της κυβέρνησης να διεκδικήσει ενιαία και το σύνολό τους», υποστηρίζει στο σχόλιό του το ΚΚΕ, και καταλήγει:

«Ο λαός μας έχει το δικαίωμα και οφείλει να διεκδικήσει τις αποζημιώσεις και επανορθώσεις για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, τις τεράστιες καταστροφές στις υποδομές από τα γερμανικά κατοχικά στρατεύματα, τις αποζημιώσεις των θυμάτων των ναζιστικών εγκλημάτων, ταυτόχρονα με τον αγώνα του ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου».

newsbeast.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

Αυγενάκης: Η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον που μας αξίζει

Εκδήλωση με θέμα: «Αναγεννημένη Παιδεία – Αναγεννημένη Ελλάδα: Επένδυση στη γνώση και την καινοτομία» πραγματοποιήθηκε …