Επικαιρότητα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Μεγάλη προσοχή στο νέο κύμα κακοκαιρίας από το Σάββατο με βροχές και χιόνια

Για νέα κακοκαιρία που αναμένεται να έρθει αυτό το Σαββατοκύριακο προειδοποίησε ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

 

Η κακοκαιρία Ελπίδα έφυγε, αφήνοντας πίσω της πολλά προβλήματα, ωστόσο νέα κακοκαιρία αναμένεται το Σάββατο και στην Αττική και ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης τονίζει πως απαιτείται μεγάλη προσοχή. Κι αυτό γιατί «υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να λιώσουν απότομα αυτές οι ποσότητες χιονιού στον νομό Αττικής και να έχουμε πλημμυρικά επεισόδια».

«Έχει ανέβει λίγο η θερμοκρασία, όμως έχει παγώσει το χιόνι. Έχουμε δηλαδή κοντά στο έδαφος πιο χαμηλές θερμοκρασίες. Δύσκολα λιώνει το χιόνι και σήμερα και αύριο δεν νομίζω ότι θα λιώσουν σημαντικές ποσότητες χιονιού», σημείωσε αρχικά ο μετεωρολόγος του Open.

Στη συνέχεια, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημείωσε πως «από πλευράς καιρού δεν περιμένουμε κάτι το αξιόλογο για σήμερα. Φαίνεται πως θα έχουμε λίγα φαινόμενα προς την περιοχή των Κυκλάδων και της Κρήτης. Κι εκεί όμως ο καιρός σιγά σιγά θα αρχίσει να βελτιώνεται. Στις υπόλοιπες περιοχές θα κυριαρχεί ηλιοφάνεια με λίγες τοπικά συννεφιές. Οι βοριάδες θα επιμένουν στο Ιόνιο και στο Αιγαίο και θα αρχίσουν να υποχωρούν από το απόγευμα και μετά».

Μεγάλη προσοχή στην κακοκαιρία που έρχεται

 

«Πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή στην κακοκαιρία που μας έρχεται το Σάββατο. Φαίνεται ότι θα πέσει και πάλι μεγάλος όγκος νερού και εδώ στην περιοχή της Αττικής. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να λιώσουν απότομα αυτές οι ποσότητες χιονιού στον νομό Αττικής και να έχουμε πλημμυρικά επεισόδια».

 

Και συμπλήρωσε: «Από εκεί και μετά θα πέσει πυκνό χιόνι και πάλι ακόμη και σε πεδινές περιοχές προς την κεντρική Στερεά και προς το εσωτερικό της Πελοποννήσου. Φαίνεται ότι από την Αττική και μέχρι τη Λαμία θα χιονίσει ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα».

Για την Αττική ανέφερε: «Σε ορεινές περιοχές εδώ, αλλά στα Βίλια για παράδειγμα που έχει ήδη 1-1,5 μέτρο χιόνι θα χιονίσει και πάλι πάρα πολύ το Σάββατο. Και στην Πελοπόννησο θα χιονίσει πολύ ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, αλλά και προς την κεντρική Στερεά. Την Κυριακή και Δευτέρα θα βελτιωθεί ο καιρός, αλλά πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή στην κακοκαιρία του Σαββάτου», επανέλαβε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

πηγη

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock