Κλιματική αλλαγή – Λιβανός: Το 50% του ελλαδικού χώρου κινδυνεύει με ερημοποίηση


«Επιδιώκουμε συναίνεση με όλα τα κόμματα στη μάχη κατά της ερημοποίησης» τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε στο χώρο του ΙΓΕ, στο Κτήμα Συγγρού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταπολέμησης της Ερημοποίησης και της Ξηρασίας, φαινόμενο που σύμφωνα με στοιχεία, αποτελεί απειλή για το 50% του ελλαδικού χώρου, στην επόμενη 20ετία, όπως τονίστηκε.

«Το 50% του ελλαδικού χώρου κινδυνεύει με ερημοποίηση μέσα στην επόμενη 20ετία, σύμφωνα με την προβολή των σεναρίων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υπουργός κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς όπως είπε τα προηγούμενα χρόνια δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες που είχε συμβουλεύσει η αρμόδια Εθνική Επιτροπή κατά της Ερημοποίησης.

Συμφωνά με τον κ. Λιβανό «θέλουμε ως Υπουργείο, να ξεκινήσει μια ευρύτερη καμπάνια για το θέμα της ερημοποίησης αλλά και της κλιματικής αλλαγής, γενικότερα, με την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση, όχι μόνο των ειδικών επιστημόνων, αλλά ευρύτερα του συνόλου της κοινωνίας. Στοχεύουμε στον διάλογο με όλους τους ενεργούς πολίτες».Source link

realhosting
loading...

Απάντηση