Κλιματική Αλλαγή – Νοτοπούλου: Ανησυχητικό το φαινόμενο της βλέννας στην Λήμνο


Τον προβληματισμό της για την εμφάνιση του φαινομένου της «Βλέννας του Μαρμαρά» στην Λήμνο εκφράζει σε ανακοίνωσή της το Σάββατο η αρμόδια Τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Η εμφάνιση του φαινομένου της «Βλέννας του Μαρμαρά» στην Λήμνο δημιουργεί ανησυχίες και ερωτηματικά για τη δημιουργία και την αντιμετώπισή της. Η κλιματική αλλαγή και η περιβαλλοντική κρίση όσο δεν αντιμετωπίζονται θα δίνουν τέτοιου είδους φαινόμενα, τα οποία θα απειλούν ολοένα και συχνότερα το περιβάλλον, αλλά και τομείς όπως ο τουρισμός και η αλιεία που βρίσκονται σε στενή αλληλεπίδραση με το περιβάλλον», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η κυρία Νοτοπούλου.

Προσθέτει δε: «Καλούμε την κυβέρνηση να κινηθεί ταχύτατα για τον περιορισμό της, πριν αυτή επεκταθεί και σε άλλες θαλάσσιες περιοχές και ακτές του Βορείου Αιγαίου και να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποτελεσματική διαχείριση και αντιμετώπιση του φαινομένου. Οφείλει να επιστρατεύσει επιστημονικούς και τοπικούς φορείς και να δράσει έγκαιρα και συντονισμένα και όχι αποσπασματικά και επικοινωνιακά ως συνήθως».Source link

realhosting
loading...

Απάντηση