Κλοπή Εθνική Πινακοθήκη: Λήψη DNA του ελαιοχρωματιστή ζητά ο ανακριτής


Μπορεί ο 49χρονος ελαιοχρωματιστής να οδηγήθηκε στη φυλακή για την κλοπή των δύο πινάκων του Πικάσο και του Μοντριάν, ωστόσο οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν την ενδελεχή έρευνά τους προκειμένου να ξεκαθαρίσουν αν ο συγκεκριμένος δράστης εμπλέκεται και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Για το λόγο αυτό ο 6ος τακτικός ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση Αθανάσιος Μαρνέρης με διάταξή του αναμένεται να ζητήσει τη λήψη DNA από τον κατηγορούμενο, προκειμένου να ερευνηθεί αρμοδίως από τις αρχές εάν τυχόν ο δράστης της κλοπής έχει σχέση και με άλλες περιπτώσεις.

Παράλληλα ο ανακριτής έχει συγκεντρώσει όλα τα αναγκαία έγγραφα βάσει των οποίων προκύπτει και επισήμως, όπως απαιτεί ο νόμος, ότι η κυριότητα των δύο επίδικων έργων τέχνης ανήκει στην Πινακοθήκη. Για το λόγο αυτό οι υπεύθυνοι της Εθνικής Πινακοθήκης, αναμένουν άμεσα την έκδοση σχετικού βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, το οποίο θα διατάσσει την επιστροφή των δύο κλεμμένων πινάκων στο «φυσικό τους περιβάλλον» που είναι η Πινακοθήκη από τους χώρους της οποίας τους έκλεψε ο 49χρονος ελαιοχρωματιστής πριν από 9 χρόνια.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση