Κλοπή στην Πινακοθήκη: Η κατάθεση του φύλακα που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον «φαντομά»


Ένας και μόνο φύλακας της εθνικής πινακοθήκης είχε έρθει σε επαφή με τον δράστη που τρύπωσε το 2012 στην αίθουσα με τα ανεκτίμητης αξίας έργα τέχνης και καταφέρει να εξαφανιστεί με τρία από αυτά.

Από την πρώτη στιγμή είχε δώσει κατάθεση στην αστυνομία και είχε περιγράψει όλα όσα έζησε μέσα στην πινακοθήκη και όσα είδε από τον κλέφτη. Eννέα χρόνια μετά ένας 49 χρόνος κατηγορείται για την κλοπή και το CNN Greece φέρνει στο φως την κατάθεση εκείνη του φύλακα που είδε το δράστη να εξαφανίζεται έχοντας κάτω από τη μασχάλη του τους καλλιτεχνικούς θησαυρούς που αφέτες από τις κορνίζες με κόφτη.

«… τότε αντιλήφθηκα μια σκιά να κατεβαίνει τη σκάλα που οδηγεί στην μαρμάρινη αίθουσα. Φώναξα « τι κανείς εκεί ;» και τότε άκουσα αυτόν τον άνθρωπο να φωνάζει χωρίς να καταλαβαίνω αν φώναζε κάτι συγκεκριμένο και μάλλον πιο πολύ μου φαινόταν άναρθρες κραυγές. Αυτός χάθηκε σε μια τρύπα στο τοίχο ακριβώς απέναντι από τη σκάλα και τη στιγμή που τον είδα να μπαίνει στη τρύπα αυτή παρατήρησα ότι κρατούσε στο χέρι του ένα κοπίδι και φακό και κάτι είχε κάτω από την αριστερή του μασχάλη. Μπήκα και εγώ στη τρύπα αυτή και τον είδα που βγήκε στο μπαλκόνι όμως δεν τον ακολούθησα αλλά γύρισα πίσω για να πάρω τηλέφωνο στην αστυνομία. Στη συνέχεια αντιλήφθηκα ότι λείπουν τρία έργα από τη μαρμάρινη αίθουσα και ότι τρία τελάρα ήταν πεταμένα στη σκάλα επίσης ήταν κομμένη η γυψοσανίδες και πετάμε.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση