ΕνημέρωσηΟικονομία

Κοινωνία της Πληροφορίας: 163 εκατ. ευρώ για Ψηφιακή Μέριμνα και Freedom Pass

Περισσότερα από 163 εκατ. ευρώ έχουν διατεθεί για τα προγράμματα της Ψηφιακής Μέριμνας και του Freedom Pass, σύμφωνα με στοιχεία της Κοινωνίας της Πληροφορίας, η οποία και είναι ο εκτελεστικός βραχίονας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, σε χρονικό διάστημα μικρότερο των επτά μηνών και τηρώντας τα σχετικά χρονοδιαγράμματα έχουν διατεθεί συνολικά 163.149.250 ευρώ μέσω 917.368 επιταγών (Vouchers) και προπληρωμένων χρεωστικών καρτών, σε δικαιούχους των παραπάνω προγραμμάτων.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της Ψηφιακής Μέριμνας που αφορά τη χορήγηση επιταγής (voucher) αξίας 200 ευρώ σε μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές, 4-24 ετών, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop), ξεκίνησε στις 5 Απριλίου και βρίσκεται ήδη στον τρίτο κύκλο. Μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί 291.164 αιτήσεις και έχουν εκδοθεί 500.294 επιταγές, αξίας 100.588.000 ευρώ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock