888 Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Τι θα γίνει με τις αιτήσεις που είναι σε αναστολή | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Τι θα γίνει με τις αιτήσεις που είναι σε αναστολή

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Τι θα γίνει με τις αιτήσεις που είναι σε αναστολή

Στα σημειώματα αυτά, που αποστέλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω e-mail, τονίζεται ότι πραγματοποιήθηκαν διασταυρώσεις στοιχείων και διαπιστώθηκε ότι κάποιο μέλος του νοικοκυριού που λαμβάνει ΚΕΑ, έχει αποκτήσει εισοδήματα από επιδόματα (πχ επίδομα τέκνων). Μάλιστα τονίζεται ότι τα επιδόματα αυτά λαμβάνονται το τελευταίο εξάμηνο και δεν έχουν δηλωθεί στην αίτηση που έγινε για τη λήψη του ΚΕΑ.

Ως εκ τούτου αναστέλλεται η πράξη έγκριση και βάσει της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ Αριθμ.: Γ.Δ.5οικ.2961-10, ΦΕΚ 128 Β΄, 24/1/2017) το νοικοκυριό «δικαιούται να επανυποβάλει αίτηση για το πρόγραμμα μετά την πάροδο ενός έτους, από την ημερομηνία έκδοσης της πράξης διακοπής και με την προϋπόθεση ότι έχουν επιστραφεί τα αχρεωστήτως καταβληθέντα».

Το υπουργείο Εργασίας πάντως, ήδη από χθες με επίσημη ανακοίνωση έχει ξεκαθαρίσει ότι η απόφαση να ανασταλούν περίπου 13.000 εγκεκριμένες αιτήσεις ΚΕΑ, έγινε ακριβώς για να αποφευχθούν άλλες κυρώσεις, όπως είναι και η αποβολή από το πρόγραμμα για ένα χρόνο. Μάλιστα, τονίστηκε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου θα στείλουν εντός των προσεχών ημερών «κατευθύνσεις στους Δήμους σχετικά με το χειρισμό όλων αυτών των υποθέσεων, ώστε να διευθετηθούν ομαλά και οι δικαιούχοι που θα κριθούν ως έχοντες δικαίωμα συνέχισης στο πρόγραμμα, να πληρωθούν αναδρομικά τον επόμενο μήνα».

πηγη

Δείτε επίσης

Υπ. Εργασίας: Στο ΦΕΚ η απόφαση για καταβολή μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών

Δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΕΚ η απόφαση Δ.15/Δ’/οικ.13994/339/2020 του Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Καθορισμός διαδικασίας, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *