888 Κοινωνικό Μέρισμα: Ανοιχτό ενδεχόμενο για νέα πληρωμή τον Δεκέμβριο | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Κοινωνικό Μέρισμα: Ανοιχτό ενδεχόμενο για νέα πληρωμή τον Δεκέμβριο

Κοινωνικό Μέρισμα: Ανοιχτό ενδεχόμενο για νέα πληρωμή τον Δεκέμβριο

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο για να καταβληθεί εκ νέου φέτος το Κοινωνικό Μέρισμα, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

«Κάθε δύο μήνες όλο και αιφνιδιάζουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υπουργός και ερωτηθείς για το κοινωνικό μέρισμα είπε: «Εάν τον Νοέμβριο υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια να πετύχουμε και να υπερκαλύψουμε τον στόχο, προφανώς αυτός ο δημοσιονομικός χώρος θα αξιοποιηθεί.

Το πώς θα αξιοποιηθεί ο όποιος επιπλέον, εύχομαι, δημοσιονομικός χώρος προκύψει μέσα στο 2019, θα υπάρξει συνεννόηση με τον πρωθυπουργό και θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό» τόνισε.

Ο αρμόδιος υπουργός, τόνισε ότι για το κοινωνικό μέρισμα θα πρέπει να προηγηθούν συνεννοήσεις με τον πρωθυπουργό, ο οποίος θα είναι και ο αρμόδιος για τις ανακοινώσεις.

Το υπουργείο Οικονομικών αφήνει ανοιχτό »παράθυρο» αύξησης και του νέου Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που θα αντικαταστήσει το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Ο κ. Σταϊκούρας εστίασε στο ενδεχόμενο ανακοίνωσης πρόσθετων θετικών μέτρων φέτος, όπως και το 2020 αν υπερκαλύπτεται ο στόχος για το πλεόνασμα μεταξύ των οποίων και η αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για το 2020.

πηγη

 

Δείτε επίσης

Γεωργιάδης: Το 2023 θα έχει μετρό η Θεσσαλονίκη

«Το έργο του Μετρό της Θεσσαλονίκης ξεκινάει, η εταιρεία έχει βρει τα σχετικά χρήματα για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *