ΕνημέρωσηΟικονομία

Mytilineos: Η Optima ανεβάζει την τιμή στόχο στα 47 ευρώ – Στα top picks η μετοχή

Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Mytilineos, στα 47 από 45,9 ευρώ, δίνει σε έκθεσή της η Optima Bank, διατηρώντας σύσταση «buy», ενώ συμπεριλαμβάνει τη μετοχή στις κορυφαίες της επιλογές (top picks). 

Οπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, το περιθώριο ανόδου έως την τιμή-στόχο διαμορφώνεται στο 21,3%, ενώ με βάση τα μοντέλα αποτίμησης, η δίκαιη τιμή για τη μετοχή είναι στα 48,7 ευρώ.

Παράλληλα, η Optima προχωρά σε αύξηση των προβλέψεων για τα EBITDA της εταιρείας την περίοδο 2025-26 κατά 3-5%, αναμένοντας μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 14% την περίοδο 2022-26.

Ειδικότερα για το τέταρτο τρίμηνο του 2023, η εταιρεία αναμένεται να εμφανίσει έσοδα 1,676 δισ. ευρώ, μειωμένα 3% σε ετήσια βάση, με τα λειτουργικά κέρδη να διαμορφώνονται στα 272 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 129 εκατ. ευρώ.

Για το σύνολο της χρήσης 2023, η Optima αναμένει πως η Mytilineos θα καταγράψει έσοδα 5,76 δισ. ευρώ, με τα EBITDA στα 995 εκατ. ευρώ (αυξημένα 21% σε ετήσια βάση) και καθαρά κέρδη ύψους 591 εκατ. ευρώ (+27%).

Η χρηματιστηριακή αναμένει ότι η εισηγμένη θα διανείμει μέρισμα ύψους 1,45 ευρώ ανά μετοχή, για το 2023.

Στην έκθεσή της, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι: «μετά από ένα εκπληκτικά ισχυρό 2022 και ένα ακόμη ισχυρότερο 2023 και ενώ αξιοποιεί τις μεγαλύτερες ενεργειακές τάσεις (ανάπτυξη και λειτουργία ΑΠΕ, αποθήκευσης ενέργειας), τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τη μεταβατική χρήση του φυσικού αερίου, τα αυξημένα μερίδια αγοράς στην εγχώρια προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας που προσφέρει υγιή περιθώρια, τις συνέργειες μεταξύ των τομέων ενέργειας και μετάλλων, την αυξημένη ζήτηση της ΕΕ για γάλλιο και τις αποδεδειγμένα άριστες διοικητικές της ικανότητες, η Mytilineos εμφανίζεται ικανή, όχι μόνο να διατηρήσει την πρόσφατα αναβαθμισμένη κερδοφορία, αλλά και να την οδηγήσει περαιτέρω σε νέα, άνευ προηγουμένου επίπεδα στο ορατό μέλλον».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock