Κοντοζαμάνης: «Στηρίζουμε το ΕΣΥ εν μέσω της πανδημίας» – Οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνται

«Συνεχίζουμε και το 2021 την ενίσχυση του συστήματος Υγείας με πυξίδα το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον για ισότιμη πρόσβαση σε ένα σύγχρονο, δημόσιο, δίκαιο και αποτελεσματικό σύστημα υγείας», ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό 2021.

«Ο απολογισμός του υπουργείου για την χρονιά που ολοκληρώνεται έχει θετικό πρόσημο όχι μόνο στην ενίσχυση του ΕΣΥ αλλά και σε οικονομική διαχείριση, «παρ’ όλο που όταν αναλάβαμε βρήκαμε έναν τεράστιο όγκο ατιμολόγητων δαπανών στα νοσοκομεία, εξαιτίας της τακτικής που είχε ακολουθήσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να μεταφέρει δαπάνες από έτος σε έτος» ανέφερε.

Ο κ. Κοντοζάμανης, ειδικά για τα οικονομικά της Υγείας ανέφερε ότι «νομοθετήσαμε και τιμολογήσαμε ακαταχώρητες δαπάνες αυξάνοντας τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων κατά 67 εκατ. ευρώ. Μειώσαμε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Καταγράψαμε τις δαπάνες νοσηλείας προσφύγων. Διεκδικήσαμε και λάβαμε ποσό 12,1 εκατ. ευρώ. Νομοθετήσαμε την αποτελεσματική λογιστική υποστήριξη των Νοσοκομείων. Την ανακατανομή πιστώσεων προϋπολογισμού μεταξύ των Νοσοκομείων. Τη δυνατότητα συμψηφισμού του clawback με επενδύσεις σε κλινικές μελέτες, δαπάνες Ε&Α και παραγωγικές δαπάνες στον τομέα του φαρμάκου δίνοντας κίνητρα για επενδύσεις στην Υγεία. Ενισχύσαμε τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων με περισσότερες πιστώσεις και ο αρχικός προϋπολογισμός των Νοσοκομείων ΕΣΥ του 2020 διαμορφώθηκε σε 1,753 δισ. ευρώ όταν το αντίστοιχο ποσό του 2019 ήταν 1,619.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση