Κορμάς: Βιωσιμότητα και ψηφιακός μετασχηματισμός οι τάσεις στο real estate


Aκίνητα, τουρισμός και πρωτογενής τομέας θα είναι οι «πρωταγωνιστές» του επενδυτικού ενδιαφέροντος που αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά το επόμενο διάστημα, τόνισε ο Γιώργος Κορμάς, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής του Group Real Estate της Τράπεζας Πειραιώς και Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Παρά τη μικρή κάμψη στην επενδυτική δυναμική της Ελλάδας, το ποσοστό πρόθεσης για επενδύσεις στο άμεσο μέλλον παραμένει το υψηλότερο στην Ευρώπη και αντιστοιχεί στο 28% των επενδυτών, όπως και η αισιοδοξία για τις προοπτικές της χώρας που διατυπώνει το 69% των επενδυτών, είπε ο κ. Κορμάς.

Η ψηφιακή μετάβαση και η πράσινη ανάπτυξη μαζί με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αποτελούν τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας. Δεν τίθεται θέμα επιλογής αλλά υποχρέωσης να προσαρμοστούμε όλοι, εταιρείες και φυσικά πρόσωπα, στα νέα δεδομένα, σημείωσε ο κ. Κορμάς, προσθέτοντας ότι η πανδημία επιτάχυνε όλες τις τάσεις και τις πρωτοβουλίες που βρίσκονταν στα πρώιμα στάδια τους και ανάγκασε τις αγορές να κινηθούν με μεγαλύτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση