Υγεία & Διατροφή

Κορονοϊός: Έρχεται 4η δόση σε ανοσοκατεσταλμένους – Ίσως και ένα μήνα μετά την 3η

Στο «τραπέζι» έχει πέσει το ενδεχόμενο χορήγησης και 4ης δόσης εμβολίου κατά του κορονοϊού για τους ανοσοκατεσταλμένους πολίτες, ακόμα και έναν μήνα μετά την 3η. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αναμένεται να συζητήσει το θέμα την ερχόμενη εβδομάδα. 

Η ανάγκη ακόμα μεγαλύτερης προστασίας ανθρώπων που λόγω υποκείμενων προβλημάτων υγείας (όπως π.χ. ανοσοκατεσταλμένοι), δεν αναπτύσσουν καθόλου ή πολύ λίγη ανοσία μετά τον εμβολιασμό, θα τεθεί στη συζήτηση που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Την είδηση για την χορήγηση της τέταρτης δόσης στους ανοσοκατεσταλμένους, την οποία μετέδωσε η ΕΡΤ, επιβεβαίωσε στο iatropedia.gr η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου:

«Είναι στο πρόγραμμα να το συζητήσουμε στην Επιτροπή και είναι μέσα στα θέματα που συζητούνται και διεθνώς. Αυτό που θέλω να τονίσω, επειδή ο κόσμος μπερδεύεται, δεν είναι για τον γενικό πληθυσμό. Εάν υπάρξει μια ομάδα που θα πάρει τέταρτη δόση, να το τονίσεται, είναι άτομα που έχουν συγκεκριμένο πρόβλημα ανοσοκαταστολής, π.χ. μεταμοσχευμένοι».

Όσον αφορά στο πότε θα χορηγηθεί η 4η δόση σε αυτήν την κατηγορία του πληθυσμού, η κ. Θεοδωρίδου τονίζει ότι μπορεί να είναι ένα μήνα μετά την 3η δόση.

«Θα συζητήσουμε στην Επιτροπή πότε πρέπει να γίνει η τέταρτη δόση. Μπορεί να είναι και νωρίτερα από το 3μηνο μετά την 3η δόση. Μπορεί να είναι πάνω στον μήνα», καταλήγει.

Γιάννα Σουλάκη / Πηγή: iatropedia.gr

 

To άρθρο Κορονοϊός: Έρχεται 4η δόση σε ανοσοκατεσταλμένους – Ίσως και ένα μήνα μετά την 3η δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock