ΕνημέρωσηΠολιτική

Στα άκρα η πόλωση για την πρόταση δυσπιστίας – Tην Πέμπτη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

Η ακραία πολιτική σύγκρουση μεταξύ υπουργών, πολιτικών αρχηγών και βουλευτών ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, αλλά και οι προσωπικές επιθέσεις που ξεπέρασαν τα όρια, συνέθεσαν το «παζλ» κατά τη δεύτερη ημέρα της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ.

Και φυσικά, η πολυαναμενόμενη τοποθέτηση του Κώστα Καραμανλή που το διάστημα του δυστυχήματος στα Τέμπη ήταν υπουργός Μεταφορών, όχι μόνο ξεσήκωσε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, αλλά προκάλεσε και σφοδρές συγκρούσεις στη Βουλή. Η κυβέρνηση επιχείρησε να απαντήσει στα πυρά της αντιπολίτευσης που κατηγορεί προσωπικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για συγκάλυψη.

Η ομιλία του πρώην υπουργού Μεταφορών, ήταν και αυτή που προκάλεσε τις μεγαλύτερες αντιδράσεις με την πρόεδρος της «Πλεύσης», Ζωή Κωνσταντοπούλου να επιδίδεται σε μια μάχη «μόνη μου και όλοι σας».

«Δεν θα κρυφτώ από καμία βουλευτική ασυλία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός και επικεντρώθηκε στη σύμβαση 717, λέγοντας πως: «Η Αντιπολίτευση με κατηγορεί γιατί η σύμβαση ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο του 2023 και όχι νωρίτερα. Αλλά αν είχα ακολουθήσει το σκεπτικό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, η σύμβαση θα έπρεπε να είχε ακυρωθεί και να ξαναγίνει από την αρχή».

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται από την αντιπολίτευση: «Με κατηγορείτε για συγκάλυψη, ενώ παραιτήθηκα αμέσως. Συγκάλυψη είναι να διασπείρεις ψευδείς ειδήσεις, να πατάς στον ανθρώπινο πόνο και να ευτελίζεις διαδικασίες με λαϊκίστικες κορώνες. Να διαχέεις το μίσος, να υποσκάπτεις θεσμούς, όπως είναι η Δικαιοσύνη. Νομίζετε δεν πονάω κι εγώ όπως κάθε Έλληνας; Φαντάζεστε ότι δεν ανατριχιάζω όταν αναλογίζομαι το δράμα που περνούν τόσες οικογένειες; Θα έδινα τα πάντα, για να ζουν ακόμα αυτοί οι 57 άνθρωποι, ως άνθρωπος και ως πατέρας».

Μάχες Κωνσταντοπούλου με Αδωνι – Βορίδη

Στα κόκκινα εκτοξεύθηκαν οι τόνοι και το θερμόμετρο ανέβηκε επικίνδυνα κατά την ομιλία του Μάκη Βορίδη που ήρθε επίσης σε ευθεία σύγκρουση με την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ακολούθησε νέα επίθεση του υπουργού Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη κατά της προέδρου της Πλεύσης, με τον υπουργό Υγείας να τονίζει πως στα Τέμπη δεν υπήρξε έγκλημα, αλλά δυστύχημα.

Νωρίτερα, η πρώτη ένταση ξέσπασε από την ομιλία Φλωρίδη που μεταξύ άλλων είπε ότι «όσοι μιλάνε για μπάζωμα είναι για τα μπάζα».

Αυτό προκάλεσε άμεσα την απάντηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλουπου κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης να «πάτε να τα πείτε στις οικογένειες των θυμάτων που έψαχναν αντικείμενα των παιδιών τους ανάμεσα στα μπάζα».

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης αναφέρθηκε σε ένα σύνολο ανθρωπίνων λαθών που απέφερε το μοιραίο, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μεταξύ άλλων ανέφερε πως «αυτή η πρόταση δυσπιστίας δεν προσφέρει τίποτα απολύτως». Περισσότερο λάδι στη φωτιά όμως, έριξε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης που σημείωσε ότι «όλα αυτά γίνονται για τις ψήφους και μόνο».

Στην αντεπίθεση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, έκανε λόγο για «ψεκασμένες θεωρίες ότι εξυπηρετούμε συμφέροντα με την πρόταση δυσπιστίας»και αργά το βράδυ ο Στέφανος Κασσελάκης καυτηρίασε το χειροκρότημα βουλευτών της ΝΔ και υπουργών προς τον Κώστα Καραμανλή, λέγοντας πως «είναι όλοι συνυπεύθυνοι για τη συγκάλυψη».

Αργότερα ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για… Δεξιά τζάκια που θέλουν να κάψουν τις ευθύνες για τα Τέμπη.

Η συνεδρίαση αναμένεται να κορυφωθεί την Πέμπτη το βράδυ, όταν με την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη πριν από την ονομαστική ψηφοφορία.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock