Υγεία & Διατροφή

Χωρίς πιστοποιητικό αλλά με πρόστιμο: Ελεύθεροι στην εστίαση οι ανεμβολίαστοι, θα πληρώνουν κανονικά τα 100€

Ανοίγει η εστίαση για τους ανεμβολίαστους

 

Θέμα χρόνου, όπως όλα δείχνουν, είναι η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Παρά τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων η πίεση στο ΕΣΥ, που πάντοτε αποτελούσε κριτήριο για τα όποιο μέτρα, έχει μειωθεί πολύ. Λαμβάνοντας αυτό υπόψιν, σύντομα οι επιστήμονες αναμένεται να εισηγηθούν την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού τουλάχιστον ως το Φθινόπωρο.

Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκα Μαγιορκίνη, το πιστοποιητικό εμβολιασμού πρόκειται να καταργηθεί μέχρι το Πάσχα. «Ίσως και την Μεγάλη εβδομάδα να μην έχουμε Green pass. Άπαξ και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πίεση στο σύστημα Υγείας δεν συντρέχει λόγος χρήσης του», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ωστόσο, σημείωσε όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοί του ότι με βάση τα επιδημιολογικά μοντέλα είναι πολύ πιθανόν να επιστρέψει το φθινόπωρο, καθώς είναι πιθανό να αυξηθεί εκ νέου η πίεση στο ΕΣΥ.

 

«Τα μοντέλα προβλέπουν ότι μάλλον τον Οκτώβριο θα έχουμε και πάλι πίεση στο Σύστημα Υγείας».

Με βάση τα παραπάνω, είναι πιθανόν να μπούμε στην Μεγάλη Εβδομάδα χωρίς να χρειάζεται η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους κλειστούς χώρους σε εστίαση και διασκέδαση.

Αυτό σημαίνει ταυτόχρονα και την είσοδο των ανεμβολίαστων στους κλειστούς χώρους εστίασης χωρίς καν rapid test, αφού θα καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

 

Σημειώνεται, ότι για την ώρα δεν φαίνεται να αλλάζει η απόφαση για πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα για τους ανεμβολίαστους άνω των 60. Η συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών θα μπαίνουν ελεύθερα σε κλειστούς χώρους ωστόσο, εφόσον δεν προχωρούν τον εμβολιασμό τους, θα τους πιστώνεται κανονικά το πρόστιμα των 100 ευρώ.

 

πηγη

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock