ΕνημέρωσηΟικονομία

Χρηματιστήριο Ενέργειας: Άλμα 36,01% στην τιμή της ενέργειας την Τρίτη

Άνοδο της τάξεως του 36,01% παρουσιάζει η τιμή του ρεύματος για την Τρίτη στο Χρηματιστήριο Ενέργειας, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία της Παρασκευής. Συγκεκριμένα, η τιμή της ενέργειας για αύριο διαμορφώνεται στα 379,26 ευρώ ανά μεγαβατώρα, έναντι 258,11 ευρώ που ήταν η τιμή για την Παρασκευή.

Όσον αφορά στο ενεργειακό μείγμα, η ζήτηση καλύπτεται κατά 29,32% από μονάδες φυσικού αερίου, κατά 28,23% από εισαγωγές, κατά 22,04% από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (RES), ενώ οι λιγνίτες ανέρχονται στο 9,08%.

Σημειώνεται πως η διεθνής τιμή του φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά αναφοράς, το ολλανδικό TTF (Title Transfer Facility), διαμορφώνεται στα 150 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα, χαμηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, στον απόηχο των σεναρίων για χαμηλή ζήτηση που προβλέπουν οι παράγοντες της αγοράς, καθώς οι καταναλωτές λαμβάνουν μέτρα για να αντιμετωπίσουν τον χειμώνα περιορίζοντας την κατανάλωση ακριβών καυσίμων.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock