Υγεία & Διατροφή

Κορονοϊός – Γκάγκα για αντιιικά φάρμακα: Έχουμε εκδηλώσει ενδιαφέρον για το χάπι μολνοπιραβίρη

Στο αντιικό φάρμακο που αναπτύσσει η φαρμακοβιομηχανία Merck/MSD και κατά πόσο αυτό θα μπορούσε να μας βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (13/10) στον ΣΚΑΪ. Η φαρμακοβιομηχανία κατέθεσε την Δευτέρα αίτηση στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για επείγουσα άδεια για το χάπι κατά της COVID-19 (εμπορική ονομασία μολνουπιραβίρη).

«Προχωράμε και ελέγχουμε πώς μπορούμε να πάρουμε παραγγελίες, έχουμε ήδη κάνει εκδήλωση ενδιαφέροντος με τη συνολική, για όλη την Ευρώπη, αγορά των φαρμάκων, θα δούμε κι αν μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας εισαγωγή φαρμάκων» ανακοίνωσε η Μίνα Γκάγκα. Ξεκαθάρισε πάντως ότι «όλα αυτά τα καινούργια φάρμακα είναι σε περιορισμένες ποσότητες». 

Πρόσθεσε, δε, ότι θα χορηγηθούν σε όσους το χρειαστούν, ωστόσο σημείωσε ότι τα εν λόγω φάρμακα έχουν μεγάλο κόστος και δεν προλαβαίνουν την διασπορά του ιού. Φυσικά θα τα βάλουμε, και φυσικά θα τα πληρώσουμε, αλλά να θυμίσω ότι το εμβόλιο κάνει 15 ευρώ, και προστατεύει το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, ενώ τα φάρμακα ξεκινάνε από πιθανώς 600 – 2000 ευρώ, αυτά τα πληρώνουμε όλοι, θα τα δώσουμε φυσικά, θα προλάβουμε ζωές; όσο τα έχουμε, γιατί η παραγωγή είναι η περιορισμένη», σημείωσε. 

«Άρα καλύτερα να προλάβουμε παρά να προσπαθήσουμε να θεραπεύσουμε» υπογράμμισε η Μίνα Γκάγκα. 

«Μας ανησυχεί ο ρυθμός του εμβολιασμού βλέπουμε ότι οι περισσότεροι θάνατοι και εισαγωγές σε ΜΕΘ, πάνω από 90%, συσχετίζονται με ανεμβολίαστους» σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας. 

«Έχουμε σημαντικό αριθμό θανάτων, κατά βάση μη εμβολιασμένων, και κινδυνεύουν κυρίως οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν αλλά προβλήματα υγείας» προειδοποίησε. 

Η κ. Γκάγκα ξεκαθάρισε ότι πέραν του εμβολίου κατά του κορονοϊού χρειάζεται και το εμβόλιο της γρίπης. Οι μεγάλοι άνθρωποι γενικά κινδυνεύουν από λοιμώξεις και λόγω γρίπης έχουμε θανάτους κάθε χρόνο υπενθύμισε. 

Ένα μεγάλο θέμα είναι ότι ο (COVID) ασθενής φθάνει αργά στο νοσοκομείο, και τότε είναι αργά για την αναστροφή της πορείας της νόσου πρόσθεσε.  

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

 

To άρθρο Κορονοϊός – Γκάγκα για αντιιικά φάρμακα: Έχουμε εκδηλώσει ενδιαφέρον για το χάπι μολνοπιραβίρη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock