Κόσμος

Μεξικό: Αιματηρή ενέδρα σε μεταγωγή κρατουμένων από καρτέλ ναρκωτικών

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συμπλοκής με τις δυνάμεις ασφαλείας σε αυτοκινητόδρομο κοντά στην πόλη Ερμοσίγιο, την πρωτεύουσα της πολιτείας Σονόρα στο Μεξικό.

Την είδηση γνωστοποίησε, χθες, η αρμόδια εισαγγελία υποστηρίζοντας ότι οι δώδεκα, φερόμενοι κακοποιοί, ενεπλάκησαν σε μία αποτραπείσα απόπειρα να αποσπάσουν από τα χέρια των αρχών τον γιο εκτελεστή καρτέλ των ναρκωτικών.

Ομάδα οπλισμένη με αυτόματα τουφέκια εφόδου προσπάθησε να απελευθερώσει τον γιο του Χεσούς Ουμπέρτο Λιμόν, εκτελεστή της φράξιας του καρτέλ Σιναλόα που διευθύνουν γιοι του Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, ο οποίος είχε συλληφθεί λίγη ώρα νωρίτερα.

Άλλοι επτά κακοποιοί απέδρασαν, ορισμένοι πιθανόν τραυματισμένοι, σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας. Εκπρόσωπος των εισαγγελικών αρχών επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters τον απολογισμό των θυμάτων. Δυο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση, κατά την ίδια ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, η επίθεση διαπράχθηκε σε δρόμο που συνδέει την πολιτειακή πρωτεύουσα Ερμοσίγιο με την Μπαΐα δε Κίνο, στις μεξικανικές ακτές στον Ειρηνικό Ωκεανό. Κατασχέθηκαν 21 τουφέκια εφόδου, ανάμεσά τους AR-15 και AK-47, γεμιστήρες, αλεξίσφαιρα γιλέκα, είδη παραλλαγής, έξι οχήματα και «μεγάλη» ποσότητα πυρομαχικών, πάντα σύμφωνα με την εισαγγελία.

Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε την ώρα που η μεξικανική κυβέρνηση ετοιμάζεται για ακροαματική διαδικασία την 22η Φεβρουαρίου, έπειτα από μακρά καθυστέρηση, στην οποία ίσως κριθεί η προσπάθεια της να καταστήσει υπεύθυνες κατασκευάστριες στις ΗΠΑ για τη χρήση όπλων που περνούν λαθραία τα σύνορα από συμμορίες.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock