Κόσμος

Ηχητικό ντοκουμέντο CNNi: Ο Τραμπ παραδέχεται ότι είχε στην κατοχή του απόρρητα έγγραφα

Το CNNi έφερε στη δημοσιότητα ένα ηχητικό ντοκουμέντο που δείχνει πως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ συζητούσε για την κατοχή των μυστικών εγγράφων που βρέθηκαν στο σπίτι του.

Συγκεκριμένα, παραδέχεται πως είχε ένα απόρρητο έγγραφο του Πενταγώνου.

Σε μια στιγμή της συνομιλίας ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, φέρεται να επιδεικνύει ένα μυστικό έγγραφο του Πενταγώνου με σχέδια για επίθεση στο Ιράν.

«Αυτά είναι τα χαρτιά», ακούγεται να λέει ο πρώην πρόεδρος, αναφερόμενος στα σχέδια επίθεσης του Πενταγώνου.

«Το έφτιαξε ο στρατός και μου το έδωσε», συνεχίζει ο Τραμπ, προτού σημειώσει ότι το έγγραφο παραμένει απόρρητο.

«Βλέπετε, ως πρόεδρος θα μπορούσα να το αποχαρακτηρίσω. Τώρα δεν μπορώ, ξέρετε, αλλά παραμένει απόρρητο», ακούγεται να λέει.

«Τώρα έχουμε πρόβλημα», του απαντά μία συνεργάτης του.

Η ηχογραφημένη αυτή συνομιλία υπονομεύει τους ισχυρισμούς του πρώην προέδρου σε συνέντευξη που παραχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα στον δημοσιογράφο Μπρετ Μπάιερ του Fox News στην οποία δήλωσε ότι δεν είχε έγγραφα.

«Δεν υπήρχε έγγραφο. Υπήρχε τεράστιος αριθμός χαρτιών και διάφορα άλλα που αναφερόντουσαν στο Ιράν και σε άλλα ζητήματα», είχε επισημάνει ο πρώην πρόεδρος στο Fox News αναφερόμενος στη συνάντηση αυτή με τους συνεργάτες του στο Μπέντμινστερ του Νιού Τζέρσι.

«Και ίσως το κρατούσα στο χέρι μου ψηλά ίσως και όχι, αλλά δεν ήταν ένα έγγραφο. Δεν είχα το ίδιο το έγγραφο. Δεν υπήρχε κάτι να αποχαρακτηρίσω», είχε προσθέσει.

Ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μαϊάμι απήγγειλε στα μέσα Ιουνίου 37 κατηγορίες εναντίον του Τραμπ στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε σε βάρος του μετά τις έρευνες του FBI στην έπαυλή του στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα τον περσινό Αύγουστο.

Ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος κατηγορείται ότι έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια των ΗΠΑ διατηρώντας τα απόρρητα αυτά έγγραφα, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν στρατιωτικά σχέδια ή πληροφορίες για πυρηνικά όπλα, σε τουαλέτες ή αποθήκες της πολυτελούς κατοικίας του μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο αντί να τα παραδώσει στα Εθνικά Αρχεία.

Με αυτό τον τρόπο άνοιξε ο δρόμος για μια ιστορική δίκη, καθώς είναι η πρώτη φορά που απαγγέλλονται κατηγορίες από την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη εναντίον νυν ή πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Τον Απρίλιο ο Τραμπ δήλωσε αθώος για τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν από δικαστήριο της πολιτείας της Νέας Υόρκης για την υπόθεση καταβολής χρημάτων σε πρώην πορνοστάρ προκειμένου να διασφαλίσει τη σιωπή της πριν από τις εκλογές του 2016.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock