Υγεία & Διατροφή

Κορονοϊός: Η CureVac δοκιμάζει εμβόλιο δεύτερης γενιάς μετά την αποτυχία του πρώτου

Κλινικές δοκιμές για ένα εμβόλιο δεύτερης γενιάς κατά του κορονοϊού θα ξεκινήσει η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας CureVac σε λίγους μήνες, μετά την αποτυχία του πρώτου εμβολίου που παρήγαγε.

Πρόκειται για ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού με την ονομασία CV2CoV, με την εταιρεία να δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, η χορήγησή του παρήγαγε σε ζώα (μαϊμούδες) αντισώματα συγκρίσιμα με εκείνα του εμβολίου των Pfizer/BioNtech. Η αποτελεσματικότητα του νέου εμβολίου φαίνεται μεγαλύτερη από εκείνη του πρώτου, το οποίο τελικά εγκαταλείφθηκε άδοξα.

Τον Οκτώβριο η CureVac σταμάτησε την πολύ προχωρημένη προσπάθειά της να αναπτύξει το πρώτο εμβόλιό της (CvnCoV) κατά του κορονοϊού, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα των τελικών δοκιμών σε ανθρώπους, που έδειξαν αποτελεσματικότητα μόνο 47%. Κάτι που την οδήγησε να αποσύρει το αίτημά της προς τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) για έγκριση του εμβολίου της, καθώς και στη λήξη της συμφωνίας της με την ΕΕ για την προμήθεια εμβολίων.

Η εταιρεία εστιάζει, πλέον, στη συνεργασία με τη μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία GSK για την ανάπτυξη ενός βελτιωμένου mRNA εμβολίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Κορονοϊός: Η CureVac δοκιμάζει εμβόλιο δεύτερης γενιάς μετά την αποτυχία του πρώτου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock