Υγεία & Διατροφή

Κορονοϊός: Μικρότερη θνησιμότητα για εμβολιασμένους σε σχέση με ανεμβολίαστους από άλλη αιτία εκτός της COVID-19

Τα εμβόλια κατά του κορονοϊού είναι γενικά ασφαλή αποδεικνύει άλλη μία αμερικανική μελέτη, καθώς κατέληξε στη διαπίστωση ότι οι εμβολιασμένοι έχουν χαμηλότερα ποσοστά θανάτων από άλλη αιτία εκτός της COVID-19, σε σχέση με τους ανεμβολίαστους.

Είναι η πρώτη έρευνα που συγκρίνει άμεσα τη μη-COVID-19 θνησιμότητα μεταξύ όσων έχουν κάνει τα εμβόλια και των ανεμβολίαστων. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «δεν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος θανάτου για τους εμβολιασμένους κατά της Covid-19».

Οι ερευνητές του ιατρικού κέντρου Kaiser Permanente της Νότιας Καλιφόρνιας, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό ιατρικό δελτίο “Morbidity and Mortality Weekly Report” του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) των ΗΠΑ, ανέλυσαν στοιχεία για 6,4 εκατομμύρια εμβολιασμένους και 4,6 εκατομμύρια ανεμβολίαστους στις ΗΠΑ. Οι δύο ομάδες είχαν για λόγους σύγκρισης παρόμοια δημογραφικά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά. Η μελέτη συνέκρινε τα ποσοστά θανάτων μη σχετιζόμενων με την Covid-19.

Η μελέτη βρήκε ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι με Pfizer/BioNTech είχαν μικρότερη θνησιμότητα (3,5 θάνατοι ανά 1.000 εμβολιασμένους ετησίως μετά τη δεύτερη δόση) σε σχέση με την ομάδα σύγκρισης των ανεμβολίαστων (11,1 θάνατοι ανά 1.000 ανθρώπους ετησίως). Αντίστοιχα, η θνησιμότητα για τους πλήρως εμβολιασμένους με Moderna ήταν 3,4 θάνατοι ανά 1.000 εμβολιασμένους, ενώ με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson ήταν 8,4 θάνατοι ανά 1.000 ανθρώπους ετησίως.

«Παρά τις πολυάριθμες μελέτες που δείχνουν την ασφάλεια των εμβολίων COVID-19, μερικοί άνθρωποι έχουν παραμείνει διστακτικοί να εμβολιαστούν. Η νέα μελέτη παρέχει τη διαβεβαίωση ότι τα εμβόλια είναι πολύ ασφαλή και, στην πραγματικότητα, όσοι εμβολιάστηκαν στις ΗΠΑ, είχαν μικρότερη θνησιμότητα σε σχέση με όσους δεν εμβολιάστηκαν, ακόμη κι αν κανείς δεν μετρήσει τους θανάτους λόγω COVID-19», αναφέρεται σχετικά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Κορονοϊός: Μικρότερη θνησιμότητα για εμβολιασμένους σε σχέση με ανεμβολίαστους από άλλη αιτία εκτός της COVID-19 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock