Υγεία & Διατροφή

Κορονοϊός – Μονοκλωνικά αντισώματα: Πώς χορηγούνται και σε τι βοηθούν μετά τη νόσηση

Για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και τα μονοκλωνικά αντισώματα μίλησε στον ρ/σ του ΣΚΑΪ ο καθηγητής ιατρικής και πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος. Το ένα, όπως εξήγησε, αφορά την πρόληψη, ενώ το άλλο βοηθά μετά τη νόσηση. 

Ειδικότερα, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ σημείωσε τα μονοκλωνικά αντισώματα δεν μπορούν να χορηγηθούν σε όλους και ότι η χορήγηση του φαρμάκου γίνεται στο νοσοκομείο καθώς είναι ενδοφλέβια και χρειάζεται κάποιες ώρες παρακολούθηση. Επίσης, εξήγησε ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα εμποδίζουν τον ιό να μπει στα κύτταρα, μετά τη νόσηση.

Οι παράγοντες κινδύνου που αποτελούν ένδειξη για τη χορήγησή τους, όπως είπε ο Αθανάσιος Δημόπουλος, είναι η ηλικία άνω των 65 ετών, η παχυσαρκία και σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, όπως ο διαβήτης, η ανοσοκαταστολή, η καρδιαγγειακή νόσος.

Σημείωσε δε ότι η χώρα μας αναμένει την τελική έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ώστε να μπορεί να γίνει η προμήθεια και βάση των χρονοδιαγραμμάτων, εντός του Νοεμβρίου αναμένονται οι πρώτες δόσεις οι οποίες θα καλύψουν δύο χιλιάδες ασθενείς.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

 

To άρθρο Κορονοϊός – Μονοκλωνικά αντισώματα: Πώς χορηγούνται και σε τι βοηθούν μετά τη νόσηση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock