Υγεία & Διατροφή

«Βόμβα» – Έρχεται κι άλλο λοκντάουν;: «Από Οκτώβριο θα έχουμε αυξημένη μεταδοτικότητα του κορωνοϊού»

Κορωνοϊός: Δεν αποκλείεται να επανέλθουν ξανά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού από Σεπτέμβρη-Οκτώβρη δήλωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας στην ΕΡΤ για τον κίνδυνο των μεταλλάξεων.

 

Συγκεκριμένα ο καθηγητής αναφερομένος στις πιο μεταδοτικές μεταλλάξεις έκανε λόγο για ανάγκη παρατήρησης της κατάστασης στην Νότιο Αφρική, δεδομένου ότι η τρέχουσα χειμερινή εκεί περίοδος είναι η αντίστοιχη φθινοπωρινή στη χώρα μας, και θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα.

Κορωνοϊός: Τι δήλωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης για την μεταδοτικότητα του ιού

«Δεν μας ανησυχεί σε πρώτη φάση. Υπάρχει μια αυξημένη μεταδοτικότητα ωστόσο», είπε μεταξύ άλλων.

 

Υπενθυμίζουμε πως από την πλευρά του ο Θάνος Πλεύρης έχει εκφράσει επανειλημμένως το ζήτημα «επανεξέτασης της κατάστασης τον Σεπτέμβριο», ενώ ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής–Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης δήλωσε σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ πως: «Οκτώβριο-Νοέμβριο θα έχουμε αυξημένη μεταδοτικότητα του κορωνοϊού, όπως έχουμε δει να γίνεται για δύο σεζόν συνεχόμενα. Είναι σίγουρα η πιο “θερμή” περίοδος για τον ιό».

Δείτε το βίντεο:

 

πηγη

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock