Υγεία & Διατροφή

Κορονοϊός: Το εμβόλιο της Pfizer προσφέρει ισχυρή προστασία στα παιδιά 12-15 ετών

Η Pfizer Inc ανακοίνωσε σήμερα (2/11) ότι το εμβόλιο της κατά του κορονοϊού προσέφερε ισχυρή μακροπρόθεσμη προστασία σε εφήβους ηλικίας από 12 έως 15 ετών. Αυτό αναφέρει πρόσφατη μελέτη του φαρμακευτικού κολοσσού. 

Δύο δόσεις του εμβολίου ήταν 100% αποτελεσματικές κατά του κορονοϊού, όταν η αποτελεσματικότητά τους μετρήθηκε από επτά ημέρες μέχρι και πάνω από τέσσερις μήνες μετά τη δεύτερη δόση, ανακοίνωσε η Pfizer.

Τα μακροπρόθεσμα δεδομένα στηρίζουν τα αιτήματα για πλήρη έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές του εμβολίου για την αναφερθείσα ηλικιακή ομάδα στις ΗΠΑ και ολόκληρο τον κόσμο.

Οι Pfizer και BioNTech θα ζητήσουν έγκριση για μια δόση 30 μικρογραμμαρίων του εμβολίου για τα άτομα ηλικίας 12 ετών και πάνω.

Το εμβόλιο είχε εγκριθεί το Μάιο από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για έκτακτη χρήση σε άτομα ηλικίας 12-15 ετών και τον Αύγουστο είχε πάρει πλήρη έγκριση για χρήση σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Κορονοϊός: Το εμβόλιο της Pfizer προσφέρει ισχυρή προστασία στα παιδιά 12-15 ετών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock