Τρόπος Ζωής

Βραβεία BAFTA: Στο «Ναβάλνι» του δημοσιογράφου Κρίστο Γκρόζεφ το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ

Στην ταινία «Ναβάλνι» που είναι αφιερωμένη στον Ρώσο αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι που βρίσκεται στη φυλακή απονεμήθηκε το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στα βραβεία BAFTA

Ενας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της ταινίας δεν μπόρεσε να παραστεί στην απονομή των βραβείων BAFTA, για λόγους ασφαλείας.

Η παραγωγός Οντέσα Ράε έπλεξε το εγκώμιο του δημοσιογράφου Κρίστο Γκρόζεφ, ο οποίος εμφανίζεται στο ντοκιμαντέρ αλλά δεν πήγε στο Λονδίνο σήμερα. «Τα εγκατέλειψε όλα για να αφηγηθεί αυτήν την ιστορία και άλλες ιστορίες που πρέπει να ειπωθούν», τόνισε.

Ο Γκρόζεφ, ο εκτελεστικός διευθυντής του ερευνητικού δημοσιογραφικού ιστοτόπου Bellingcat, υποδέχτηκε τη βράβευσή του με ένα επιφώνημα στο Twitter.

Το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει τη συνωμοσία γύρω από τη δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι– ο οποίος σήμερα είναι φυλακισμένος στη Ρωσία– με τον νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στη Σιβηρία το 2020. Νοσηλεύτηκε στο Βερολίνο και κατηγόρησε το Κρεμλίνο για τη δηλητηρίασή του.

Ο Κρίστο Γκρόζεφ υποστήριξε την Παρασκευή ότι η βρετανική αστυνομία τον εμπόδισε να παραστεί στην τελετή απονομής των βραβείων. Η αστυνομία του Λονδίνο ωστόσο ανέφερε ότι δεν μπορεί να απαγορεύσει σε κανέναν να παραστεί σε «ιδιωτικές εκδηλώσεις» και ότι αυτό επαφίεται στους διοργανωτές. Παρ’ όλ’ αυτά, σχολίασε ότι «το γεγονός ότι ορισμένοι δημοσιογράφοι μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με τις εχθρικές προθέσεις ξένων κρατών ενώ βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια πραγματικότητα που ανησυχεί» τις βρετανικές αρχές.

Ο ιστότοπος Bellingcat εδρεύει στην Ολλανδία και ιδρύθηκε το 2014 από έναν Βρετανό μπλόγκερ, τον Έλιοτ Χίγκινς. Το τελευταίο διάστημα ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Η Ρωσία χαρακτήρισε τον ιστότοπο «απειλή» και «ανεπιθύμητο» στο έδαφός της.

To άρθρο Βραβεία BAFTA: Στο «Ναβάλνι» του δημοσιογράφου Κρίστο Γκρόζεφ το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock