Κορωνοϊος – Ιερά Σύνοδος: Σε εξηγήσεις καλούνται δύο Μητροπολίτες για απειθαρχία στα μέτρα


Τους Μητροπολίτες Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, αποφάσισε να καλέσει σε εξηγήσεις η Ιερά Σύνοδος για απειθαρχία προς τις αποφάσεις στη ΔΙΣ σε ότι αφορά τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, η Ιερά Σύνοδος, που συνεδρίασε την Τετάρτη 14 και Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021 υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, αποφάσισε, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου:

«Να καλέσει τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά να παράσχουν προφορικές εξηγήσεις κατά την Συνεδρία Αυτής του μηνός Αυγούστου, λαμβάνουσα υπ’όψιν την εισήγηση της Συνοδικής Επιτροπής επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων σχετικώς προς τις επιστολές και λοιπές ενέργειες των εν λόγω Αρχιερέων, με τις οποίες εξεδήλωσαν απειθαρχία και έλλειψη σεβασμού προς την ομόφωνη απόφαση του συλλογικού οργάνου διοικήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως προς την έκτακτη διαδικασία τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών εξαιτίας των υγειονομικών περιορισμών».Source link

realhosting
loading...

Απάντηση