Κόσμος

Η νίκη Μελόνι θορυβεί τις οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των προσφύγων

Επιστροφή του μπλόκου των πλοίων που διασώζουν πρόσφυγες και μετανάστες στη Μεσόγειο, παραβίαση των δικαιωμάτων, «ποινικοποίηση» της αλληλεγγύης: Οι υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των μεταναστών στη Γαλλία και την Ιταλία αναμένουν ότι η νίκη της Τζόρτζια Μελόνι στις ιταλικές εκλογές θα έχει «σημαντικές επιπτώσεις».

Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις και στις δύο χώρες ετοιμάζονται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους με την δεξιά/ακροδεξιά κυβέρνηση που αναμένεται να σχηματίσει η Τζόρτζια Μελόνι, πρόεδρος των Αδελφών της Ιταλίας, το οποίο είχε αναγάγει το κλείσιμο των συνόρων της χώρας με στόχο την αποτροπή του «εξισλαμισμού» της σε προτεραιότητά του στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Το πιο φλέγον θέμα θα είναι αυτό της αποβίβασης σε ιταλικά λιμάνια των προσφύγων που διασώζουν πλοία στη Μεσόγειο. Οργανώσεις φοβούνται ότι θα επαναληφθεί η κατάσταση που είχε επικρατήσει όταν ο Ματέο Σαλβίνι, επικεφαλής της Λέγκας, ήταν υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, από το 2018 ως το 2019: Μπλοκάρισμα των πλοίων στα ανοικτά των ιταλικών ακτών.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock