Κορωνοϊός: «Έκρηξη» ιικού φορτίου στα Χανιά, αύξηση στη Θεσσαλονίκη, μείωση στην Πάτρα


Ενθαρρυντικά είναι για την Αττική τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του κορωνοϊού στα λύματα της περιφέρειας, αφού παρατηρείται οριακή μείωση και τάση σταθεροποίησης, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ωστόσο, «έκρηξη» σημειώνεται στα Χανιά και σημαντική αύξηση στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στα αστικά λύματα έξι περιοχών την εβδομάδα 10 έως 16 Μαΐου 2021, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2.

Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, της Πάτρας, της Ξάνθης και της Αλεξανδρούπολης. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση