Κόσμος

Κορωνοϊός – Έρευνα: Οι Ευρωπαίοι «ψηφίζουν» τηλεργασία και μετά την πανδημία

Η πανδημία του κορωνοϊού εξώθησε τις κυβερνήσεις όλου του πλανήτη στην υιοθέτηση πρωτόγνωρων περιοριστικών μέτρων, όπως αυτό του lockdown, αλλάζοντας μαζί και τις συνήθειες των πολιτών. Πολλές δραστηριότητες άρχισαν να γίνονται από το σπίτι, ενώ άνθισε η τηλεργασία και η τηλεκπαίδευση. Μάλιστα, από ότι φαίνεται τουλάχιστον, η εξ αποστάσεως εργασία, ήρθε για να μείνει.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα, μόνο το 14% των Ευρωπαίων εργαζομένων επιθυμεί να επιστρέψει κανονικά στο γραφείο μετά την πανδημία covid-19, με περισσότερους από τους μισούς να λένε ότι έχουν γίνει πιο παραγωγικοί χάρη στην τηλεργασία.

Όμως η «υβριδική εργασία», ένας συνδυασμός της τηλεργασίας και της εργασίας στο γραφείο, έχει και τα μειονεκτήματά της, με περισσότερο από το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων να απαντά ότι αισθάνεται πως εργάζεται συνεχώς ή έως τη νύκτα, όπως έδειξε η έρευνα η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της Samsung Electronics από το The Future Laboratory.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock