Επικαιρότητα

Mαρουσάκης: Έρχεται θερμή αέρια μάζα από την Αφρική – Με τι καιρό θα κάνουμε γιορτές

«Ανοιξιάτικος» θα είναι ο καιρός από σήμερα αλλά και για ολόκληρη την τρέχουσα εβδομάδα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη, καθώς η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, σήμερα Δευτέρα (11/12) αναμένεται άστατος καιρός, με βροχές ειδικά στα ανατολικά και νότια θαλάσσια διαμερίσματα, με κάποιες πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες. Γρήγορα όμως, η ηλιοφάνεια θα αρχίσει να επικρατεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι τόσο στο Ιόνιο όσο και στο Αιγαίο, που θα φτάσουν στα νότια έως τα 6-7 μποφόρ και ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 14-16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, μετά τις πρόσκαιρες βροχές της νύχτας, ο καιρός βελτιώνεται και κατά το μεσημέρι θα υπάρξουν και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα φτάσει κοντά στους 14-15 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι.

«Άνοιξη» με υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, αυτή η εβδομάδα θα θυμίσει περισσότερο Απρίλιο, καθώς ξεκινάει μια θερμή αέρια μάζα από τις ακτές της βόρειας Αφρικής και κατευθύνεται προς τα ανατολικά, όπου θα επηρεάσει και τη χώρα μας, με αποτέλεσμα να σημειωθούν θερμοκρασίες υψηλές για την εποχή, 18-20 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα και 20-22 στα δυτικά και 22-24 στα ανατολικά και νότια.

Πότε έρχεται… χειμώνας

Στο μεταξύ, από το επόμενο Σαββατοκύριακο (16-17/12) θα αρχίσει να πέφτει ξανά η θερμοκρασία, αλλά δεν περιμένουμε «τσουχτερό» κρύο, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη.

Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, φαίνεται ότι και τα Χριστούγεννα θα είναι ήπιος ο καιρός, καθώς θα σημειωθούν θερμοκρασίες άνω του μέσου όρου, ενώ ίσως σημειωθούν κάποιες βροχές εκείνο το διάστημα.

Επιπλέον, ο μετεωρολόγος τόνισε ότι μετά το πέρας της Πρωτοχρονιάς, θα αρχίσει ο καιρός να θυμίζει περισσότερο χειμώνα, με πτώση της θερμοκρασίας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock