888 Κορωνοϊός: Έτσι θα ακουγόταν αν ήταν μουσική | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Κορωνοϊός: Έτσι θα ακουγόταν αν ήταν μουσική

Κορωνοϊός: Έτσι θα ακουγόταν αν ήταν μουσική

Το αποτέλεσμα, θα μπορούσε να πει κανείς, είναι λίγο ανατριχιαστικό. Αναμφίβολα, όμως, είναι παράλληλα και εκπληκτικό.

Ορισμένοι, μάλιστα, που αυτές τις μέρες δουλεύουν από το σπίτι και ψάχνουν μουσικές για να χαλαρώσουν και να συγκεντρωθούν, δεν αποκλείεται να ακούσουν και τις -σχεδόν- δύο ώρες..

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης μετέτρεψαν τον κορωνοϊό σε νότες, τις ένωσαν και δημιούργησαν τη μουσική του ιού!

Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια μουσική αναπαράσταση της αλληλουχίας αμινοξέων και της δομής της πρωτεΐνης ακίδων του παθογόνου του Covid-19, όπως εξηγεί ο «μαέστρος» καθηγητής Markus Buehler.

Ο ίδιος και η ομάδα του, που δημιούργησαν τη μουσική μέσω τεχνητής νοημοσύνης, πιστεύουν ότι το «τραγούδι» θα βοηθήσει τους ερευνητές να εντοπίσουν λεπτομέρειες, που ενδεχομένως να έχουν παραβλέψει μέσα από το μικροσκόπιο.

Έχουν ήδη, άλλωστε, χρησιμοποιήσει πρωτεΐνες του κορωνοϊού για να αναλύσουν τη «δόνηση της δομής του», που κάνει αυτόν τον ιό τόσο μεταδοτικό.

«Η κατανόηση αυτών των δονητικών προτύπων είναι ζωτικής σημασίας για το σχεδιασμό φαρμάκων», δήλωσε ο Buehler και πρόσθεσε: «Ενώ δεν μπορούμε να δούμε μικρά νανοσκοπικά αντικείμενα όπως πρωτεΐνες ή άλλα μόρια που συνθέτουν σχεδόν όλη τη ζωντανή ύλη, συμπεριλαμβανομένων των κυττάρων, των ιστών μας, καθώς και των παθογόνων όπως οι ιοί, ο υπολογιστικός μας αλγόριθμος μας επιτρέπει να κάνουμε την υλική του εκδήλωση ακουστική. Αυτό το κομμάτι είναι μια μουσική αναπαράσταση της αλληλουχίας αμινοξέων και της δομής της πρωτεΐνης ακίδων του παθογόνου του Covid-19».

Ακούστε τη μουσική του κορωνοϊού:

Δείτε επίσης

ΑΣΕΠ: Οι οκτώ προκηρύξεις για προσωρινά & οριστικά αποτελέσματα (έγγραφο)

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Τις προκηρύξεις …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *