Κορωνοϊός: Αιχμές Θεοδωρίδου για το ανεμβολίαστο προσωπικό του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»

Ως δυσάρεστη έκπληξη χαρακτήρισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου το γεγονός ότι το ποσοστό του εμβολιασμού στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, ήταν εξαιρετικά χαμηλό μεταξύ του υγεινομικού προσωπικού, όπως αποκαλύφθηκε μετά την ενδονοσοκομειακή διασπορά του κορωνοϊού

«Μόλις χθες συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακήρυξε την πανδημία του κορωνοϊού παγκόσμια απειλή για τη δημόσια υγεία», ανέφερε η κυρία Θεοδωρίδου κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα.

«Εντός ολίγων μηνών, σε έναν χρόνο, υπό τη σκιά εκατομμυρίων θανάτων και κρουσμάτων κορωνοϊού η επιστήμη έκανε άλματα. Παράλληλα βέβαια ο εχθρικός ιός μεταδιδόμενος από άνθρωπο σε άνθρωπο, φρόντισε να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά: να προσαρμοστεί για να μπορεί να επιβιώσει. Το νέο εμβόλιο και οι μεταλλάξεις είναι τα δύο θέματα που κυριάρχησαν στην επικαιρότητα αυτές τις ημέρες, μέσα σε ένα δυσάρεστο κλίμα μεταξύ των φαρμακοβιομηχανιών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», συνέχισε.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση