Κόσμος

Για «τρομοκρατική ενέργεια» στην γέφυρα της Κριμαίας μιλά ο Πούτιν και απειλεί με «απάντηση»

Την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στη γέφυρα της Κριμαίας, η οποία υπέστη σοβαρές ζημιές για δεύτερη φορά από ουκρανική επίθεση, ζήτησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, καταγγέλλοντας  «τρομοκρατική ενέργεια» από το Κίεβο, λέγοντας ότι η Ρωσία θα απαντήσει.

«Καθώς αυτή είναι η δεύτερη τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας, αναμένω συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση της ασφάλειας αυτής της σημαντικής και στρατηγικής σημασίας υποδομής μεταφορών», είπε ο Πούτιν σε μια κυβερνητική συνάντηση που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Μαράτ Κουσνούλιν δήλωσε ότι η γέφυρα θα επισκευαστεί πλήρως έως την Νοεμβρίου, ενώ τόνισε ότι πυλώνες της γέφυρας δεν υπέστησαν ζημιές από την επίθεση, αλλά ένα τμήμα του δρόμου καταστράφηκε ολοσχερώς και θα πρέπει να κατασκευαστεί από την αρχή.

Πρόσθεσε δε, ότι η οδική κυκλοφορία θα ξαναρχίσει προς μία κατεύθυνση του δρόμου έως τις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ και τα δύο ρεύματα θα αποκατασταθούν πλήρως έως την 1η Νοεμβρίου. Η σιδηροδρομική γέφυρα δεν υπέστη ζημιές από την επίθεση.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock