ΕνημέρωσηΟικονομία

Σκυλακάκης: Καλύτερα τιμολόγια ρεύματος από 1η Ιανουαρίου – Το πλεονέκτημα του «πράσινου»

«Από την 1η Ιανουαρίου θα έχουμε πολύ καλύτερα τιμολόγια από ότι την 1η Νοεμβρίου, παρά το γεγονός ότι σταματούν οι επιδοτήσεις». Αυτό υπογράμμισε σήμερα, Σάββατο 23/12, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης. 

Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ ο υπουργός σημείωσε ότι «η καλύτερη διασφάλιση, ότι δεν υπάρχουν συνεννοήσεις, είναι να γνωρίζει ο κόσμος τις τιμές και για πρώτη φορά την πρώτη μέρα του μήνα θα μάθει τις τιμές, δηλαδή μετά την Πρωτοχρονιά».

Αναφερόμενος στο πράσινο τιμολόγιο είπε ότι «το μεγάλο πλεονέκτημά του είναι ότι ξέρεις τις τιμές 1η του μήνα, 2 του μήνα». Επιπλέον πρόσθεσε ότι «είναι αυτό στο οποίο ξέρετε και μπορείτε να συγκρίνετε μετά.

Με βάση το πράσινο μπορείτε να κινηθείτε είτε προς το μπλε είτε προς το κίτρινο ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, αλλά θα κινηθείτε χωρίς να μπορεί κάποιος να σας παραπλανήσει».

Ο κ. Σκυλακάκης πρόσθεσε ότι η 1η Ιανουαρίου «είναι μια ευτυχής συγκυρία διότι φαίνεται ότι πάνε καλά τα τιμολόγια» και πρόσθεσε ότι «η τιμή των ρύπων που είναι γύρω στα 76 – 75 ευρώ σήμερα – ήταν 25 πριν την κρίση – κι αυτή δεν θα αλλάξει, συνεπώς έχουμε ένα μόνιμο χαρακτηριστικό αύξησης».
Σε ερώτηση, πότε θα περιοριστεί το κόστος της τιμής των ρύπων για τους καταναλωτές ο υπουργός απάντησε «όσο περισσότερες ΑΠΕ μπαίνουν στο σύστημα» ενώ κλείνοντας σημείωσε ότι «είναι η πρώτη φορά που δεν πρέπει να αγχώνεται (σ.σ. ο κόσμος) γιατί με το πράσινο θα έχει καλές τιμέςΜπορεί να δει πολύ ελκυστικές προσφορές και στο μπλε» υπογράμμισε.

Τέλος ανέφερε ότι από την 1η Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν και οι αιτήσεις για το νέο κοινωνικό τιμολόγιο πολυτέκνων.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock