Κόσμος

Προειδοποίηση Φον ντερ Λάιεν: Αύξηση της γεωοικονομικής αστάθειας το 2024

Προειδοποίηση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για αύξηση της γεωοικονομικής αστάθειας το 2024. Τόνισε ότι σήμερα η γεωοικονομική αστάθεια έχει γίνει η «νέα κανονικότητα» των διεθνών σχέσεων και ότι οι εντάσεις αυτές θα εξακολουθήσουν να αυξάνονται.

«Το 2024 θα είναι μια χρονιά αποφασιστικής σημασίας, οι ειδικοί περιμένουν νέα αύξηση των οικονομικών εντάσεων, από την Ερυθρά Θάλασσα ως το στενό της Ταϊβάν», σημείωσε η αξιωματούχος της ΕΕ σε διάσκεψη για το κλίμα στο Αμβούργο.

«Αυτό σημαίνει επίσης πιο συχνές διακοπές στις αλυσίδες εφοδιασμού και μεγαλύτερη αστάθεια στις αγορές ενέργειας. Ο διεθνής ανταγωνισμός εντείνεται. Αυτή είναι η νέα κανονικότητα, στην οποία οφείλουμε να προσαρμοστούμε», πρόσθεσε η φον ντερ Λάιεν.

Η αύξηση της συχνότητας ακραίων καιρικών φαινομένων συνεπάγεται ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει «να ενώσουν τις δυνάμεις τους όπως ποτέ», ιδίως για την σταδιακή εγκατάλειψη των ορυκτών καυσίμων και την απαλλαγή των οικονομιών τους από τον άνθρακα.

Παράλληλα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπερασπίστηκε ως προς αυτό την Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ που δίνει «ένα σαφές όραμα το οποίο επιτρέπει να καταστεί η Ευρώπη η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος στην Ιστορία».

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία επιτρέπει να υπάρξει «η απαραίτητη ασφάλεια σχεδιασμού που επιζητούν οι επενδυτές σε όλον τον κόσμο» για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σημείωσε.

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία είναι ο περιβαλλοντικός οδικός χάρτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος καλύπτει τη μετατροπή μεγάλου αριθμού τομέων κατά τρόπο που η ΕΕ να επιτύχει την κλιματική ουδετερότητα το 2050.

Στους κόλπους του σχεδίου αυτού για το κλίμα, πολλά κείμενα του οποίου βρίσκονται ακόμη υπό διαπραγμάτευση, η αγροτική πτυχή που προβλέπει την ενίσχυση των περιβαλλοντικών κανόνων, αποτελεί στόχο της οργής του αγροτικού κόσμου.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock