Κορωνοϊός – Γερμανία: Ισχυρό πλήγμα στην κοινωνική συνοχή λόγω της πανδημίας


«Καμπανάκι» λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού στη Γερμανία από τους ερευνητές του Ιδρύματος Bertelsmann και του Ινστιτούτου Infas, οι οποίοι κάνουν λόγο για «άνευ προηγουμένου συνέπειες για την χώρα» σε ό,τι αφορά την ευημερία του πληθυσμού της. Οι επιστήμονες στηρίζονται σε μελέτη που εκπονήθηκε από την άνοιξη έως τον Δεκέμβριο του 2020 και αφορά τις συνέπειες του κορωνοϊού στην κοινωνία.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη, η απογοήτευση κυριαρχεί και απειλεί τη συνοχή της κοινωνίας, η οποία διαρκώς περιορίζεται, μαζί με την εμπιστοσύνη στον συνάνθρωπο. Την παραπάνω εικόνα είναι περισσότερο ζοφερή ανάμεσα στα άτομα κάτω των 30 ετών όπως τονίζει ο επικεφαλής της έρευνας Κάι Ουντσίκερ.

Η κατάσταση, εξηγεί, δεν ήταν ίδια από την αρχή της πανδημίας. Αρχικά η πανδημία συνέβαλε στην καλύτερη αντίληψη και εκτίμηση των υπαρχουσών δυνατοτήτων, ενώ προς τα μέσα του έτους η κοινωνική συνοχή ήταν ιδιαίτερα ισχυρή, καθώς υπήρχε η αίσθηση ότι «περάσαμε όλοι μαζί τα χειρότερα». Με το δεύτερο lockdown ωστόσο η κατάσταση άλλαξε, κυρίως για τους νέους και για τους εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση